De bedste ski-apps til skiferien

For langt de fleste kan det synes som om, at skiferien allerede er ovre, inden den startede. Som var det et blink med øjet, kan det nogle gange føles som om, at sæsonen i Alperne kun varede et øjeblik – og fordi langt størstedelen af os kun får chancen for at erobre bjergene i Østrig en enkelt gang eller to om året, er det derfor endnu mere vigtigt, at man får det meste ud af skituren!

Med en lille smule hjælp fra disse ski-apps kan du tage din næste skiferie i Østrig til det næste niveau. 

 

1. Ski Tracks/Ski Tracker+

undefined

Pris: 17 kroner 

Platform: iOS og Android
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner. Vi elsker Ski Tracks! Det er en simpel brugerflade og det er nemt at tracke sin tur på ski eller snowboard. Fartmåleren passer ikke altid, men som regel måler den hurtigere end det reelle. ;-) Man skal dog huske at slukke appen, når man kører i bil, da den ellers regner dette med i ens datasæt.

 

Skal du i gang med at downloade fede apps før skiferien, er denne svær at komme udenom. Ski Tracks er en af de mest populære apps i genren – og med god grund. Appen registrerer alle dine ture ned ad pisterne og sætter tal på din fart, pistens stejlhed, højde, antal kilometer og meget andet. Efterfølgende kan du både se hver tur for sig og hele dagens skiløb i 3D via Google Earth.

Tager du et billede, bliver det desuden geotagget, så du efterfølgende kan se, hvor på ruten det er taget. Appen bruger GPS og ikke dataforbindelse, så du behøver ikke bekymre dig om at få en gigantisk telefonregning efter ferien. Hvad venter du på? Download appen, tryk start og kom afsted på skiene!

 

2. Ski School

undefined

Pris: 45 kroner (gratis i en begrænset udgave)

Platform: Appen findes til iOS i udgaverne Beginners, Intermediate og Advanced
Vurdering: 3 ud af 5 stjerner. Instruktøren i appen demonstrerer fornemt, hvordan man bør stå på ski – og dette er måske det tætteste, man kommer på privatundervisning i lommeformat. Desværre kan der være problemer med lyden og hastigheden i appen.

Uanset om du er nybegynder, let øvet eller rutineret på ski, kan du altid blive lidt bedre. For eksempel med denne app, hvor en skiinstruktør giver dig gode og konkrete råd til at pudse teknikken af og give dig mere selvtillid på pisten. Vejledningen foregår via videolektioner, hvor du bliver guidet i alt fra sving til udstyr. Du får desuden stikord, så du bedre kan huske, hvad du har lært, og Ski School kan således være brugbar både dagen før, du skal på ski, og når du har taget skiene på og eksempelvis sidder i liften.

  

3. AccuWeather

undefined

Pris: Gratis

Platform: iOS og Android
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner. Appen har en enorm database, men desværre halter de akkurate prognoser nogle gange i bjergene.

Vejret er en stor og vigtig del af det at være på skiferie. Accuweather har alt, hvad du har brug for til din næste tur i bjergene! Få de sidste nye meldinger om vejret og skiinformationer på dit skisportssted, samt aktuelle og kommende vejrforhold i lige præcis dit skiområde. Et must-have for alle skisportsentusiaster!

 

4. Bergfex/Ski – Wetter & Schnee

undefined

Pris: Gratis

Platform: iOS og Android
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner. Upåklagelig ski-app!

Bergfex/Ski er appen, der giver dig aktuelle webcam-billeder fra det område, du er interesseret i – hvad enten det er Westendorf, Sölden eller Obergurgl. Vælg dine favoritter, og få hurtigt overblik over, hvordan vejret er, hvor meget sne der ligger, og hvordan sneen er at køre på. Udover dette får man også GPS-tracking, vejrprognoser og oplysninger om lifternes åbnings- og lukketider. Appen giver desuden oplysninger om eventuelle lavinefarer.

 

5. Ski Dice

undefined

Pris: 25 kroner i IOS / Gratis i Android

Platform: iOS og Android
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner. Man kan opleve bøvl med at skulle ryste telefonen, men det er en fed og sjov app.

I den mere spøgfulde ende findes Ski Dice, der primært er sjov for vovehalse og rutinerede skiløbere, der keder sig med traditionelt skiløb. En af verdens bedste freestylere har været med til at udvikle appen, som ganske simpelt fungerer ved, at du ryster din telefon og lader terningerne vise et tilfældigt trick eller hop, som du skal udføre. Er tricket for svært, kan du ændre indstillingerne, så appen tilpasses dit niveau.

 

6. iSKI Austria - Ski & Snow

undefined

Pris: Gratis
Platform: iOS og Android
Vurdering: 3 ud af 5 stjerner. Overall en fin app, men desværre er den ustabil og lukker ofte ned i utide.

Alt information om alle østrigske skiområder samlet i én app: iSki Austria. Appen indeholder digitale skikort, vejrudsigter, sneprognoser, livecams, GPS-tracker, information om skiudlejninger og meget meget mere.  

 

7. PeakFinder Earth

undefined

Pris: 35 kroner
Platform: iOS og Android
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner. Bjergene kalder: en fantastisk app for dig, der er interesseret i den geografiske verden omkring dig.

PeakFinder genkender bjergtoppene omkring dig og viser dem på et 360 graders panorama-kort. Appen har en rækkevidde på 250 kilometer, og zoomer du ind, fodrer den dig med detaljerede oplysninger som navn, højde og afstand. PeakFinder inkluderer mere end 30.000 bjergtoppe i Østrig, Schweiz, Frankrig, Tyskland, Italien, Lichtenstein og Slovenien, og virker, selvom du er offline.

 

8. 360 Panorama

undefined

Pris: Gratis

Platform: Android
Vurdering: 3 ud af 5 stjerner. Det kræver desværre en del præcision at få billedet til at se godt ud. Hvis du ikke holder mobilen helt tæt til kroppen, når du scanner, har appen sværere ved at sætte de enkelte billeder sammen til én atmosfære.   

360 Panorama giver dig hele skiferien og atmosfæren med hjem i stuen. Du scanner dine omgivelser med smartphonens kamera, og appen sætter derefter de enkelte billeder sammen. Ved at bevæge mobilen op og ned og rundt kan du nu se dine omgivelser, og får følelsen af at være på ferien igen.

 

9. Slopes

Pris: Gratis

Platform: iOS og Android

Slopes er en omfattende sporingsapp til skiløb og snowboarding med en bred vifte af fantastiske funktioner, herunder meget detaljerede statistikker og kort for skisportssteder over hele kloden. De smarte sporingsfunktioner kan også registrere, når du er på ski ned af bakken eller på liften op, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at holde pause for enden af pisten. Her kan du også forbinde og sammenligne med venner ved at gøre brug af den sociale netværksfunktion. Denne ski-app er også kompatibel med Apple Watch, hvilket gør den let tilgængelig, når du er på farten!

 

10. OnTheSnow

Pris: Gratis

Platform: iOS og Android

OnTheSnow Ski and Snow Report-appen leverer daglige snerapporter og opdaterede sneforhold fra pisterne i mere end 2000 områder rundt om i verden. Med denne praktiske ski-app kan du se og uploade førstehåndsrapporter, billeder og tjekke webcams og sneudsigt for skisportssteder, som du planlægger at besøge. Du kan endda indstille en ”puddersne alarm”, så du modtager en notifikation, når dit yndlingsområde får en dejlig omgang ny sne. 
Denne app er gratis og er en fantastisk one-stop-shop for alt, hvad du behøver at vide om vejret og forholdene på feriestedet

 

11. OpenSnow

Pris: Gratis i en begrænset udgave

Platform: iOS og Android

OpenSnow er en god, pålidelig app med millioner af brugere. Anmeldelserne af denne app fortæller os om al den positive indvirkning, den har skabt blandt sine brugere gennem 10 år. Appen er især kendt for sin vejrudsigtsfunktion, da der er et team af lokale eksperter, som dagligt opdaterer vejrudsigten.

OpenSnow tilbyder 12 unikke funktioner til at gøre din skioplevelse sikker og smuk. Den gratis udgave giver adgang til 4 funktioner, og for at få adgang til dem alle, skal du betaler for et årligt abonnement der koste kr. 200-300 (kan variere).

 

12. Jollyturns

Pris: Gratis i en begrænset udgave

Platform: iOS og Android

Jollyturns er en out-of-the-box app. Her finder du kort og informationer om alle feriesteder, bjerge osv., for at hjælpe dig med at tage det rigtige sving eller besøge det rigtige sted.Appen tilbyder 2D-kort over 2500+ skisportssteder verden over på din enhed. De viser også andre vigtige placeringer af skiløjper, skilifte, restauranter osv.

Jollyturns er en fantastisk app til at få detaljeret information og gode oplevelser på bjergskråningerne uden ekstra indsats. Jollyturns giver yderligere funktioner som deling med venner, sporing af din hastighed, den distance som du tilbagelagde osv., alt sammen på ét sted.

 

13. FATMAP

Pris: Gratis i en begrænset udgave

Platform: iOS og Android

FATMAP er en app til alle former for bjergsport som skiløb, cykling, vandreture osv.
Du får bla. et super offlinekort i denne app, hvor du kan søge efter det sted, som du ønsker, downloade kortet og bruge det uden internetforbindelse. Dette hjælper med at spare batteri og nå din destination uden nogen begrænsninger.

Ydermere giver FATMAP 3D udendørs kort med live information, herunder bjergtopnavne, floder, gangstier osv., så du kan navigere hurtigt. Derudover, hvis du elsker at optage din rejse, er fordelen også, at dette kan registreres i appen.

FATMAP tilbyder også funktioner til at forbinde med andre skiløbere eller ryttere og holder dig opdateret om resorts, lifte osv. Der kan foretages tilkøb i appen for yderligere funktioner og er tilgængelig for Android- og iOS-brugere.