VIGTIG INFORMATION ANG. COVID-19 I ØSTRIG

 

Siden er sidst opdateret 27.01.2022

AKTUEL INFORMATION ANG. COVID-19

Da indrejse- og opholdsreglerne løbende ændre sig pga. den nuværende coronasituation, anbefaler Trip Tour at man løbende holder sig opdateret via de officielle kanaler.

- UM's rejsevejledninger

- Den Danske ambassade i Østrig

Vær også opmærksom på evt. krav ift. indrejse i Danmark på hjemturen. Læs om gældende regler via dette link: coronasmitte.dk

Man er som rejsende selv ansvarlig for til en hver tid at opfylde gældende regler for indrejse til Østrig, Tyskland og Danmark på hjemturen.

Da mange af vores gæster selv kører til Østrig, er det også vigtigt at holde sig opdateret ang. regler for transitrejser gennem Tyskland. Seneste information kan altid findes via UM's hjemmeside: Danmark i Tyskland.

 

Specifik information ang. Østrig og indrejseregler (opdateret 24.01.2022) 

Nedenstående tekst er hentet fra Østrigs Turistbureau.

Karantænefri indrejse er mulig for personer med 2 vaccinationer - eller tidligere smitte - og en negativ PCR-test (ikke ældre end 72 timer). Kravet om PCR-test bortfalder, når man har fået 3. stik - eller er vaccineret 2 gange og derefter er blevet smittet, hhv. har været smittet og så har fået to stik.

Aktuelt: Danmark er taget af virusvariantlisten

Karantænefri indrejse er mulig for personer med 2 vaccinationer - eller tidligere smitte - og en negativ PCR-test (ikke ældre end 72 timer).

Kravet om PCR-test bortfalder, når:
- man har fået 3 vaccinationer eller en af de følgende kombinationer:
- er vaccineret 2 gange og derefter er blevet smittet
- har været smittet og så har fået 2 vaccinationer
- har været smittet, er vaccineret og derefter igen er blevet smittet
- er vaccineret 1. gang, så har været smittet, derefter er blevet vaccineret 2. gang
- Tidligere smitte gælder i 180 dage.

Uden ovenstående er indrejse mulig, dog skal man her registrere sig på forhånd med et Pre-Travel-Clearance-formular og gå 10 dage i karantæne, som afsluttes ved et negativt testresultat (tidligst efter 5 dage).

Gravide og personer, der af medicinske årsager ikke kan vaccineres (PCR-test og lægeerklæring skal fremlægges) har mulighed for fritagelse: undersøg de nyeste krav på Østrigs Socialministerium

Mindreårige under 12 år, der rejser sammen med en voksen, behøver ikke nogen af ovenstående certifikater. Ved karantæne og registrering for den voksne barnet rejser med, er mindreårige underlagt de samme regler som den voksne. Når karantænen kan ophæves for den voksne, kan den også ophæves for barnet.

Mindreårige fra 12 år og født på eller efter den 1. september 2006, der ikke er fuldt vaccinerede eller tidligere smittet, er det såkaldte "Holiday Ninja Pass" adgangsgivende.

Mindreårige født før 1. september 2006 skal opfylde de samme krav, som gælder for voksne.

For nyligt smittede findes der et alternativ til PCR-testen: Efter nylig smitte kan en PCR-test undertiden stadig være positiv. Derfor kan personer, der har overstået smitte indenfor de seneste 90 dage, fremlægge en særlig lægeerklæring. I dette tilfælde erstatter lægeerklæringen PCR-testen og skal udfyldes og fremvises ved indrejse. Du kan finde formularen på tysk her og på engelsk her. (Bemærk venligst. Det drejer sig om bilag H og I til indrejseforordningen, som ikke må forveksles med den generelle lægeerklæring i henhold til bilag A eller B).

 

Gratis test i Østrig

Der findes en omfattende gratis testinfrastruktur i Østrig og du kan få flere oplysninger på hotellerne eller hos de lokale turistorganisationer.

****************************************** 

PCR-test i Danmark

PCR-test kan bestilles via www.coronaprover.dk. Står man og skal afsted på skiferie snart og ikke kan få en CPR-test pga. alle tider er fuldt booket, kan man også benytte private aktører, hvor man mod et gebyr kan betale sig fra at få taget en PCR-test. Vi hører fra flere gæster som oplever lange svartider på PCR-test-svar, hvorfor en privat udbyder kan anbefales, hvis man vil være sikker på at få svaret hurtigt.

Eks. på private aktører er:

www.pentabase.com

www.promedical.dk

www.validahealth.dk

 

VIGTIG INFORMATION TIL GÆSTER SOM HAR BOOKET EN SKIREJSE MED TRIP TOUR

Vi har 28.12.2021 opdateret nedenstående regningslinjer ang. evt. refusion af rejsen, da vi selv har fået yderligere information ang. gældende regler:

Trip Tour følger hele tiden situationen omkring indrejse- og opholdsregler i Østrig. Skulle UM eller Østrig lukke grænserne helt og umuliggøre indrejse til Østrig, så man ikke kan gennemføre sin rejse, refunderer vi selvfølgelig pengene for hele rejsen. Den endelige vurdering af situationen laver vi senest 14 dage før den pågældende rejse. Man bliver kontaktet direkte af os, hvis det bliver relevant.

De gældende regler og retningslinjer for indrejse og ophold i Østrig, ændrer sig i takt med smitteudviklingen og Trip Tour følger nøje med i den officielle information fra UM, som løbende opdateres. Hvis man selv eller evt. medrejsende ikke kan leve op til gældende indrejseregler, skal man kontakte sin rejse-/afbestillingsforsikring, for at få refusion for rejsen. 

Dækker forsikringen ikke, skal man kontakte os direkte via mail på triptour@triptour.dk

 

Highlights af gældende opholdsregler i Østrig? 

Vi har samlet de vigtigste regler herunder, men da situationen ændrer sig løbende, anbefaler vi at man altid holder sig opdateret via de officielle kanaler: Den Danske ambassade i Østrig og Den Danske Ambassade i Tyskland

Overblik over 2-G-reglen som gælder ved ophold i Østrig

 

 • Der skal fremvises coronapas på overnatningssteder, i restaurationsbranchen, ved fritids- og sportsaktiviteter, kulturelle faciliteter, lukkede lifter, kropsnære tjenesteydelser (f.eks. frisør).
 • Det er obligatorisk at bære en FFP2-maske i alle offentlige indendørs arealer. I restaurationsbranchen skal FFP2-masken bæres på vej til og fra siddepladserne, og på overnatningssteder når man opholder sig på almindeligt tilgængelige indendørsarealer. Udendørs er det påkrævet at bære FFP2-maske, hvis der ikke kan holdes en minimumsafstand på to meter fra personer, der ikke bor i husholdningen. Det kan f.eks. være ved fodgængerzoner, i køer eller ved gruppesammenkomster.
 • I restaurationsbranchen skal der lukkes senest kl. 22:00. After-ski er ikke muligt i øjeblikket.
 • Gyldigheden af vaccinationsattester er reduceret til 270 dage fra fuld vaccination. Herefter er der behov for endnu en dosis (normalt den tredje) for at få et gyldigt certifikat. Bemærk: Har man kun fået et enkelt stik med Johnson & Johnson, vil dette kun frem til den 03.01.22 være nok, derefter kræves yderligere vaccination.
 • Fra den 1. februar nedsættes varigheden for dobbeltvaccinationen fra 270 dage til 180 dage for personer over 18 år. For mindreårige under 18 år gælder dobbeltvaccinationen i 210 dage. Tredje vaccination er stadig gyldig i 270 dage. Vaccinationerne er gyldige så snart man har fået stikket. Tidligere smitte gælder fortsat i 180 dage.
 • Mindreårige under 12 år er fritaget for 2-G-reglerne (undtagen i Wien: Her skal man kunne fremlægge bevis på test fra 6 år).
 • Mindreårige fra 12 år og født på eller efter den 1. september 2006, der ikke er fuldt vaccinerede eller tidligere smittet, er der mulighed for at opnå 2-G-status med det såkaldte "Holiday Ninja Pass". Dette kan opnås gennem PCR-test (72 timers gyldighed i Østrig) eller antigentest (48 timers gyldighed i Østrig), som stadig vil være gyldige i henhold til 2-G-reglen. Der findes gode testfaciliteter i Østrig, som også er gratis for turister. Testresultaterne registreres i det såkaldte "Holiday Ninja Pass", og det respektive testcertifikat skal medbringes. Dokumentet kan downloades på www.sichere-gastfreundschaft.at og udskrives inden afrejse. For at opretholde beviset, skal man testes med to PCR- og en antigentest om ugen, under opholdet i Østrig. Bemærk: Holiday Ninja Pass gælder ikke i Wien.
 • Mindreårige født før 1. september 2006 skal opfylde de samme krav, som gælder for voksne.

 

Dette er de landsdækkende foranstaltninger. Bemærk at der i de enkelte forbundslande kan gælde yderligere foranstaltninger. Info omkring de enkelte forbundslande kan findes her: WienNiederösterreichBurgenlandOberösterreichSteiermarkSalzburgerLandKärntenTirolVorarlberg.

undefined 

Billede af obligatorisk FFP2-maske som skal bæres i alle offentlige indendørs arealer, skibusser, taxaer og gondoler i Østrig. Der er pr. 11.02.2022 også indført krav om, at FFP2-masken skal bæres udendørs, hvor det ikke er muligt at holde afstandskravet på 2 meter til nærmeste person. Masken kan købes lokalt i supermarkeder og på tankstationer.

Skisport.dk har lavet en video ang. hvordan man nemt ved hjælp af 2 hårnåle kan montere masken på sin skihjelm. Se videoen via dette link: Tricket til mundbind på skihjelm

 

*************************

Hos Trip Tour følger vi løbende udviklingen og vil publicere relevante nyheder her på siden. 

Et par vigtige detaljer at huske på inden ferien

Vi anbefaler at du inden ankomst til Østrig ALTID opdaterer dig ang. de seneste retningslinjer fra de Østrigske myndigheder.

Relevante links er vedlagt herunder:

Det Østrigske Turistbureau: Coronavirus og rejser i Østrig
UM's ambassade i Østrig: Coronavirus/Covid-19 Østrig

HUSK derudover følgende:

 • Medbring dit Coronapas via APP og gerne som en printet kopi i fald din mobil løber tør for strøm.
 • Du skal bruge den EU godkendte APP; "Coronapas"
 • Vi anbefaler at holde sig opdateret omkring reglerne for gyldigt Coronapas via linket: Coronavirus/Covid-19 Østrig under lokale regler kan i finde mere information omkring de senest opdaterede regler.
 • For at kunne bruge sit liftkort under skiferien, skal man registrere det sammen med sit coronapas via QR-koden. Trip Tour fremsender specifik information ang. dette inden afrejse.

 

UM's rejsevejledninger

Se de generelle regler for vejledningerne her

BEMÆRK! Du er som rejsende selv ansvarlig for at have gyldig pas, Corona-pas, eventuelle vaccinationer samt sikrer, at være orienteret om at man lever op til gældende krav om indrejse og opholdsregler i det land man rejser til. Dvs. at det er den rejsendes ansvar at sikre sig, at man overholder indrejsekrav og kan fremvise gyldigt coronapas (hvis påkrævet), på samme måde som man for andre lande skal sikre sig, at gyldigt pas eller gældende VISUM-regler er overholdt, for at kunne komme ind i et land.

Trip Tour kan ikke stilles til ansvar for at en rejse ikke kan gennemføres, hvis en eller flere rejsedeltagere ikke kan fremvise de nødvendige dokumenter, som kræves, og hvis Udenrigsministeriet samtidig fortsat ikke fraråder rejser til Østrig.

Se UM's seneste rejsevejledning for Østrig her.

 

Kan jeg booke en skirejse til den kommende sæson 2021/2022?

Vi holder løbende øje med UM's rejsevejledninger og retter os 100% efter dem. Sidste vinter var Østrig orange/rød, hvorfor vi tilbagebetalte pengene til alle vores gæster, som havde booket en skirejse med os.

Så længe UM ikke fraråder rejser til Østrig eller Østrig ikke acceptere indrejse af Danmark, er det muligt at bestille en skirejse med os dertil. Har man købt og betalt rejsen og UM igen under denne  vinter fraråder ikke nødvendige rejser til Østrig, refunderer vi selvfølgelig pengene for hele rejsen. Det er netop sikkerheden ved at købe en pakkerejse.

Vi foretager den endelige vurdering senest to uger før den pågældende rejse, og kontakter herefter vores gæster, i fald en rejse skal refunderes.

 

Hvordan skal jeg forholde mig ift. eventuelle transitlande jeg skal rejse igennem for at komme til Østrig?

Vi følger UM’s rejsevejledninger for andre lande, på samme måde som for Østrig. Dvs. det er den rejsendes ansvar at sikre sig at indrejserestriktioner ved transit overholdes, således at man kan komme til Østrig, eks. via Tyskland i bil.

Læs UM’s rejsevejledning for Tyskland, herunder indrejserestriktion ved transit her

 

Rejsegarantifonden:

Som rejsearrangør af pakkerejser skal man være registreret i en rejsegarantifond og Trip Tour er med medlemsnummer 2524, registreret i den Danske Rejsegarantifond.

Hvis du vil vide mere om Rejsegarantifonden og hvordan man som forbruger er beskyttet, kan du læse mere via dette link: https://www.rejsegarantifonden.dk/spoergsmaal-svar/

 

Har du spørgsmål relateret til ovenstående eller din rejse, er du altid velkommen til at kontakte os på triptour@triptour.dk

 

(Covid-19 Photo by Edward Jenner from Pexels)

 

 • Der skal fremvises coronapas på overnatningssteder, i restaurationsbranchen, ved fritids- og sportsaktiviteter, kulturelle faciliteter, lukkede lifter, kropsnære tjenesteydelser (f.eks. frisør).
 • Det er obligatorisk at bære en FFP2-maske i alle offentlige indendørs arealer. I restaurationsbranchen skal FFP2-masken bæres på vej til og fra siddepladserne, og på overnatningssteder når man opholder sig på almindeligt tilgængelige indendørsarealer. Udendørs er det påkrævet at bære FFP2-maske, hvis der ikke kan holdes en minimumsafstand på to meter fra personer, der ikke bor i husholdningen. Det kan f.eks. være ved fodgængerzoner, i køer eller ved gruppesammenkomster.
 • I restaurationsbranchen skal der lukkes senest kl. 22:00. After-ski er ikke muligt i øjeblikket.
 • Gyldigheden af vaccinationsattester er reduceret til 270 dage fra fuld vaccination. Herefter er der behov for endnu en dosis (normalt den tredje) for at få et gyldigt certifikat. Bemærk: Har man kun fået et enkelt stik med Johnson & Johnson, vil dette kun frem til den 03.01.22 være nok, derefter kræves yderligere vaccination.
 • Fra den 1. februar nedsættes varigheden for dobbeltvaccinationen fra 270 dage til 180 dage for personer over 18 år. For mindreårige under 18 år gælder dobbeltvaccinationen i 210 dage. Tredje vaccination er stadig gyldig i 270 dage. Vaccinationerne er gyldige så snart man har fået stikket. Tidligere smitte gælder fortsat i 180 dage.
 • Mindreårige under 12 år er fritaget for 2-G-reglerne (undtagen i Wien: Her skal man kunne fremlægge bevis på test fra 6 år).
 • Mindreårige fra 12 år og født på eller efter den 1. september 2006, der ikke er fuldt vaccinerede eller tidligere smittet, er der mulighed for at opnå 2-G-status med det såkaldte "Holiday Ninja Pass". Dette kan opnås gennem PCR-test (72 timers gyldighed i Østrig) eller antigentest (48 timers gyldighed i Østrig), som stadig vil være gyldige i henhold til 2-G-reglen. Der findes gode testfaciliteter i Østrig, som også er gratis for turister. Testresultaterne registreres i det såkaldte "Holiday Ninja Pass", og det respektive testcertifikat skal medbringes. Dokumentet kan downloades på www.sichere-gastfreundschaft.at og udskrives inden afrejse. For at opretholde beviset, skal man testes med to PCR- og en antigentest om ugen, under opholdet i Østrig. Bemærk: Holiday Ninja Pass gælder ikke i Wien.
 • Mindreårige født før 1. september 2006 skal opfylde de samme krav, som gælder for voksne.