Hvordan får man den bedste kør-selv skiferie?

 • Se køreturen som en del af skituren.
 • Husk underholdning til store og små!
 • Hold gode pauser og nyd hinandens nærvær.
 • Vær sikker på at bilen kan holde til turen ned mod Alperne.
 • Husk vinterdæk og snekæder.


Når transportmidlet til årets længe ventede skiferie skal findes, opstår der som regel polemik i selv den bedste vennegruppe eller mest harmoniske familie. Nogle elsker timerne på den tyske Autobahn og fleksibiliteten, friheden og nemheden ved kør-selv skiferien. Andre er fortalere for at rejse med fly, bus eller tog og de fordele, som disse rejseformer medfører. Så hvad skal man vælge? I dette indlæg vil vi slå et slag for den klassiske kør-selv skiferie til Alpernes vinterparadis. Nedenfor finder du vores bedste råd, tips og tricks samt opmærksomheder til kør-selv ferien i Østrig!

 

Hvorfor bør du vælge at køre selv på skiferie?

Der er mange grunde til, at du bør vælge at bruge bilen som transportform til din næste skitur i Østrig, men den mest centrale grund er friheden. Når du tager på skirejse i egen bil, har du en langt større frihed til selv at strukturere turen, som det passer dig: hold pauser som det passer dig, forlæng eller forkort ferien alt efter hvor godt vejret eller sneforholdene er, og besøg lige præcis de bjerge du har lyst til - på de tidspunkter der passer dig! Derudover får du flere muligheder og mere fleksibilitet, når du selv sætter dig bag rattet på ferien. Fyld for eksempelvis bagagerummet op med mad- og drikkevarer og spar flere tusinde kroner på dyre restaurantbesøg i de tyrolske bjerglandsbyer. Eller brug bilen til at besøge flere skisportsområder. Om du vælger Sölden, Westendorf, Königsleiten, Kitzbühel, Obergurgl eller Fiss, så har du altid adgang til flere bjergområder med dit liftkort, når du rejser med Trip Tour. Så hvorfor ikke udnytte det ved at tage bilen til Østrig?
Desuden er kør-selv skiferie det oplagte valg både i forhold til det praktiske og økonomiske, hvis man er en børnefamilie eller en gruppe, der skal udforske pisterne i Alperne. Oftest er der mange penge at spare ved at fylde bilen op – og det kan lige pludselig blive en billig skiferie, når man kun skal deles om benzinen og en lejlighed. 

 

Tips til køreturen

 • Se køreturen som en del af ferien!
 • Husk snekæder og vinterdæk.
 • Vær sikker på at advarselstrekanten og de gule refleksveste befinder sig i bilen.
 • Hav tæpper, nødhjælpskasse, sneskovl, startkabler og sneskraber med, hvis uheldet er ude!
 • Sørg for at have købt vignetter og andre motorvejsmærkater.
 • Saml de vigtigste dokumenter som fx pas, det blå og gule sygesikringsbevis, forsikringspolicer og rejsebeviser i en mappe.
 • Sørg for underholdning til både store og små: bøger, tablets, musik og spil er essentielle ting på en lang køretur!
 • Hold pauser og nyd hinandens selskab på turen i stedet for at forhaste jer derudaf!
 • Det vigtigste: husk snacks ;-)


Gode råd til den tyske Autobahn

Belært af vores egne erfaringer har vi en række anbefalinger, der vil få dig sikkert og trygt ned gennem det legendariske tyske motorvejsnet: Die Autobahn!

Vi vil anbefale, at du sørger for at booke færgebilletten over Gedser-Rostock i god tid, da Scandlines hurtigt melder udsolgt i de store ferieuger som uge 7 og 8. Derudover kan det være en rigtig god ide at forsøge at undgå vejene omkring München i myldretiden, da lange køer og unødig ventetid ikke er sjældenheder på de kanter mellem klokken 6-9 og 16-19.

Hvis man har mulighed for det, kan det være en fordel allerede at køre fredag ved middagstid og tage en overnatning omkring München. Så slipper du både for en masse tid i trafikken, og får ligeledes muligheden for at ankomme udhvilet til Østrig lørdag morgen – og dermed få en ekstra dag på ski. Hvis I er helt hårde, kører I igennem natten og slipper næsten helt for trafikken på de tyske veje.

Da vi har lært det på den hårde måde, vil vi også huske dig på, at det er vigtigt at overholde fartgrænserne ned gennem Europa! For nyligt blev der indgået et samarbejde på tværs af landene i Europa, som betyder, at de trælse fartbøder rent faktisk ender i din postkasse, når stærekasserne på de tyske og østrigske motorveje har fanget dig i at træde lidt for hårdt på speederen.  


Vej- og trafiksituationen i Europa

Det kommer næppe som et chok for nogen, at trafikken, vejnettet og pludseligt opståede køer ned gennem Europa kan være en smule kaotisk og stressende for selv den mest erfarne bilist. Derfor kan det være en god ide at orientere sig om vej- og trafiksituationen på de europæiske motorveje både inden turen og undervejs ned mod de sneklædte Alper. 

Hvis du anvender GPS med TMC (traffic mission control) i bilen eller Google Maps på telefonen, imens du kører, vil du løbende blive orienteret om trafikken og blive guidet væk fra pludseligt opståede køer. 

Nedenfor har vi samlet nogle links til hjemmesider med trafikmeldinger, som kan være nyttige på kør-selv skiferien.

DANMARK

https://trafikkort.vejdirektoratet.dk/

 

TYSKLAND

https://www.verkehrsinfo.de/


ØSTRIG

https://www.oeamtc.at/verkehrsservice/

 

Her er Tysklands bedste rastepladser

For nogen er køreturen ned mod de østrigske alper noget, der skal overstås i en rivende fart, imens den for andre er en integreret del af skiferien. Uanset hvad er det nødvendigt for alle at holde tissepauser, tanke benzin og strække benene på vejen ned mod pisterne. Mange vælger at holde ind ved de rastepladser, som befinder sig i den umiddelbare nærhed, når behovet for at holde ind opstår, men man kan faktisk få en del mere ud af køreturen, hvis man planlægger rastepladsbesøgene hjemmefra. Undgå de små tarvelige (og lidt ulækre) rastepladser ved at kigge på linksene nedenfor. Så får I også mulighed for at besøge de smukkeste, mest velrenommerede og renlige rastepladser med god mad, sjove legepladser og god kaffe på vejen. 

 

Har du styr på bilen?

Det lyder måske en kende snusfornuftigt, men inden man begiver sig ud på en køretur på over tusind kilometer, kan det være en rigtig god ide at være sikker på, at bilen er hundrede procent klar til turen. Det kan være vigtigt at tjekke både kølervæske, motorolie og bilens lygter samt batteri, inden man sætter kursen mod Alperne. Derudover kan det være fornuftigt at købe en frostsikret sprinkler- og kølervæske, og sende bilen til et servicetjek inden turen. En anden vigtig ting at huske på, hvis man tager bilen på skiferie, er, at det oftest er lovpligtigt at have vinterdæk på – og selv hvis det ikke er lovpligtigt, er det en rigtig god ide at skifte de slidte sommer- eller helårsdæk ud med nogle gedigne dæk, der kan klare vinterens udfordringer.


Brug for inspiration til din næste kør-selv skiferie?

Hos Trip Tour er vi specialiserede i kør-selv skirejser til Østrig. Se dig omkring på https://triptour.dk/skiferie og find inspiration til, hvilken destination du skal besøge næste gang, eller se vores aktuelle tilbud på kør-selv skiferier her: https://triptour.dk/tilbud