KIRCHBERG

Kirchberg - Kitzbühel Alpernes legende 

 • Adgang til hele Kitzbüheler Alpen skiområdet, som er med i ”Best of the Alps” som omfatter de 10 bedste skiområder i Alperne
 • Direkte adgang til 450+ km. piste og derudover med mulighed for at stå i alle områderne i Zillertal
 • Velegnet til familier med børn, der har stået på ski nogle gange og dermed ikke er alt for afhængige af skiskole

Den hyggelige by Kirchberg ligger midt i Kitzbüheler Alpen i 837 meters højde. Byen er en typisk østrigsk landsby, som byder på både cafeer, barer og en smule shopping. Byen ligger i skiområdet "Kitzbüheler Alpen,” som er en sammenlægning af nogle af de bedste skiområder i Østrig. Området, med hele 1.081 km. piste, er vel nok et af Østrigs største skiområder. Et skiterræn som har udfordringer til både nybegynderen og den mere erfarne skiløber.

 

Omgivelserne

Kircherg er nærmest synonym med skiferie og byder på eminent skiløb i et af Østrigs bedste skiområder. Trip Tours gæster udnytter i realiteten de 449 km. piste, som tidligere var de selvstændige skiområder Kirchberg/Kitzbühel og SkiWelt Wilder Kaiser

Liftkortet, som er inkluderet i vores priser, dækker dog over hele Kitzbüheler Alpen området. Herunder Saalbach, St. Johan i Tyrol og mange flere.
Et kæmpe terræn med pister i alle sværhedsgrader og en variation, man ikke finder mange andre steder.

 

Indkvartering

Trip Tour har gennem tre årtier samarbejdet med det samme hotel: Gasthof Ski-Rast. Hotellet ligger lidt uden for centrum, skønt beliggende midt imellem de to skiområder: SkiWelt og Kirchberg/Kitzbühel. Hovedliften ligger lige ved hotellet og der er skiløb til døren. Skibussen kører i fast rute fra hotellet og til centrum med stoppested lige ved hoveddøren.

 

Børn og ski

Destinationen henvender sig især til familier med børn, der har stået på ski nogle gange og dermed ikke er alt for afhængige af skiskole. Dette er på grund af skiskolens beliggenhed i midten af centrum, og at man derfor skal med bus for at komme dertil. Hvis skiskolen ikke er det væsentlige, er destinationen ideel. Trip Tours indkvartering er tæt på lift og pist, og det er derfor nemt for hele familien, store som små, at komme på ski. Kabinelifterne fragter dig nemt op i området, og pisterne tilbage til hotellet er både blå og røde. Hotellet råder desuden over en mindre pool, sauna og dampbad, som børnene vil elske at fornøje sig med efter endt skiløb. På hotellet findes der desuden et fællesrum med forskellige spil, som hele familien kan hygge sig med om aftenen.

 

Meget mere end skiløb

Kirchberg kan også levere mere end skiløb. Placeret midt i de østrigske alper, er der garanti for charme og en uhøjtidelig atmosfære. Det indebærer flot tyrolsk arkitektur, et brostenstorv med butikker og små hyggelige cafeer. Hen på aftenen er afterskiing en stor succes med både diskoteker, barer og pubs. Alt hvad en rigtig skisportsby skal have!

Læs mere om Kitzbühel ved at klikke her! (Åbner i en ny fane)

Skileje

Mange vælger at leje skiudstyr på destinationen og dermed slippe for besværet med at medbringe skiudstyr hjemmefra. Det giver mulighed for at stå på det nyeste udstyr samtidig med, at man altid kan bytte til nyt i fald af, at noget ikke sidder korrekt.

Trip Tour samarbejder med INTERSPORT Kitzsport, som ligger ved Krinbergweg 1, 6365 Kirchberg, 2 min. gang fra hotellet.

Alle Trip Tours gæster får 10% rabat på skileje ved INTERSPORT Kitzsport. Du skal blot sige, at du rejser med Trip Tour, når I lejer skiudstyret. 

Du kan dog med fordel bestille skiene hjemmefra, da de så vil ligge klar i skiudlejningen, hvilket gør det hurtigt og nemt, når du skal hente dem efter ankomst. Reserverer du skiudstyret via dette link inden afrejse, så får du hele 15% rabat på din booking. Klik på den 3. øverste "Start reservation" ud for: Pengelstein 1 Base station, da det er den butik, som ligger lige ved Ski-Rast.

Skiskole

I Kirchberg samarbejder Trip Tour med Schischule Kirchberg, som ligger midt i byen.
Skiskolen har eksisteret siden 1925 og har i dag mere end 140 kvalificerede ski- og snowboardinstruktører. De erfarne instruktører sammensætter det ideelle træningsforløb alt efter niveau, alder og type.
Skiskolen har åbent dagligt, men der er dog ikke undervisning om lørdagen.

Skiskolen tilbyder undervisning til både børn og voksne. Det er også muligt at bestille privattimer og timer til grupper. Her kan både børn og voksne få undervisning og komme godt i gang med skiferien.
Skiskolen foregår hver dag i 4 timer indenfor tidshorisonten: 9:30 – 15:30.

Man møder i skiskolen i centrum, hvilket betyder, at man skal med skibus fra hotellet om morgenen.
Ved bookning af privatlærer kan det dog arrangeres således, at man mødes ved liften, som ligger lige ved hotellet.

Skiskolen kan reserveres hjemmefra eller efter ankomst ved henvendelse til vores rejseleder.

Tryk på dette link for at læse meget mere om skiskolen og deres priser.

Kitzbüheler Alpen

Link til interaktivt pistekort over Kitzbüheler Alpen

 

Skiterrænet nær Kirchberg ligger i hjertet af Kitzbühel Alperne og er gennem de seneste år blevet væsentligt optimeret. Det er nu derfor et af Østrigs bedste og største skiområder med udfordringer for såvel begyndere som mere erfarne skiløbere. Skiløb er muligt helt fra starten af vintersæsonen og indtil foråret takket være et af de mest moderne sneanlæg i verden.

 

Liftkortet er inkluderet i prisen hos Trip Tour og gælder til hele "Kitzbüheler Alpen". Området er tildelt "Tiroler Pisten Güte Siegel". Dette er en udmærkelse, som gives til de skiområder, der opfylder kravene om at sørge for, at pisterne er vedligeholdte og velpræparerede. Derudover er området med i "Best of the Alps", som omfatter de 10 bedste skiområder i Alperne.

 

I Kirchbergs skiterræn finder man både store brede boulevarder, de lidt vanskeligere røde pister, samt sorte pister. Der er naturligvis gode muligheder for at køre pukkel- og offpiste. Der er mulighed for gode lange forløb, der lægger op til dagsture.

Aktiviteter i Kirchberg

Kirchberg byder på mange aktiviteter udover skiløb. Her findes blandt andet kaneridning, kælkning og snevandring. Desuden tilbyder byen et større udvalg af barer, restauranter og shopping. 

Barer

Afterski-stemning er der masser af i Kirchberg! Der er flere steder i byen som kan give dig en god aften. Du kommer under ingen omstændigheder til at kede dig efter en dags endt skiløb. Trip Tour anbefaler bl.a.:

 • London Pub, hvor den altid gode stemning peppes op af live bands.
 • Eisbar, som er endnu et pragteksempel på god solid afterski-stemning. Eisbar er et meget populært sted, hvor humøret er altid er i top.
 • Kuhstall, anbefales hvis man ønsker mere diskotek-stemning end de almindelige barer. 

Restauranter

Ønsker man at spise ude, findes der flere restauranter i centrum og mange hoteller tilbyder også udefrakommende gæster at komme ind for at spise. I selve skiområdet er der desuden rigtig mange muligheder for at spise. I terrænet findes både store restauranter med effektiv servering samt de lidt mindre hyggelige beværtninger, hvor man kan nyde et kort stop og en weissbier i solen inden turen går videre rundt i området. 

Shopping

Er man til shopping, findes der også et mindre udvalg af forskellige butikker i centrum af Kirchberg. Vi har samlet et par af dem her:

 • Fashion by Brigitte, Hauptstraße 9.
 • Gschwantler Conceptstore, Badergasse 2.
 • Sport Rudi Wintersport Shop, Lendstraße 16. 

Indkøb

Skal der handles forsyninger til skiløbet, er der flere velassorterede supermarkeder med friske dagligvarer:

 • ADEG supermarket, Hauptstraße 12.
 • SPAR supermarket, Kitzbüheler Straße 118.
 • M-PREIS Zentrum, supermarket, Dorfstraße 7. 

Nærområder

Yderligere kan der anbefales ture til nabobyerne Kitzbühel og Westendorf, som er to rigtigt hyggelige byer, der er et besøg værd.

Kirchberg ligger placeret tæt på tre store lufthavne:
München (150 km.), Salzburg (80 km.), og Innsbruck (80 km.).

Trip Tour har faste pladser med fly fra både København og Billund til Innsbruck, hvorfra transporten videre til Kirchberg også er inkluderet.  

Mens du er i Kirchberg anbefaler Trip Tour

Start dagen tidligt og tag bussen til Ki-West liften, som fører dig op i området omkring Westendorf. Her vil du opleve uberørte pister og skiløb i total stilhed, da gæsterne fra Westendorf først skal igennem flere pister og lifter for at komme til denne del af området. Samtidig tager langt de fleste skiløbere fra Kirchberg med Pengelstein op, hvilket bevirker, at man ved KI-West kan stå på uberørte pister langt op ad formiddagen.

Desuden anbefaler vi på det kraftigste dagsturen over Pengelstein helt ud til det højalpine Pass Thurn og tilbage igen via den sagnomspundne Hahnenkamm, hvor stjernen, Herman Meier, har haft adskillelige triumfer. En populær og god lang dagstur.

Sneniveau i Kirchberg

I løbet af vinterhalvåret er Kirchberg et ret snesikkert område. Fra uge 49 til uge 14 har niveauet i dalen i de sidste mange år ligget på mellem 10-45 cm. sne og i bjergene har niveauet været imellem 45-140 cm. sne i samme periode. På pisterne er sneen dog altid garanteret takket være et meget moderne sneanlæg.

Aktuel snesituation

Se de aktuelle snedybder og sneforhold for Kirchberg her.

Live stream fra Kirchberg

Se live stream direkte fra skiområdet ved Kirchberg og følg med i vejrforholdene. Vi har samlet et udvalg at webcams, som transmitterer direkte fra Kitzbühel Alperne. Klik her for at se mere.

     Højeste punkt 2000 m
     Laveste punkt 800 m
     Byens højde 837 m
     Antal lifter 54 stk.
     Stolelifter 28 stk. 
     Træklifter 15 stk.
     Kabellifter 11 stk. 
     Liftekap./time 79.900
     Km pister i alt 179 km. 
     Blå/grønne pister  29 stk./101 km.
     Røde pister 27 stk./61 km.
     Sorte pister 12 stk./17 km.
     Off piste Ja
     Længste nedfart 7,5 km.
     Langrend 40 km.
     Snekanoner Ja
     Skibus Ja (gratis)
     Funpark Ja
     Nærmeste lufthavn  Innsbruck, 91 km

 

HOTELLER I KIRCHBERG

 • Gasthof Ski-Rast

  Gasthof Ski-Rast har den mest perfekte beliggenhed midt i det kæmpestore skiområde Kitzbüheler Alpen og fire kilometer væk fra centrum af Kirchberg. Når man bor her, har man mulighed for at vælge om man vil stå på ski i den del af skiområdet, som ligger umiddelbart ved hotellet, det legendariske Kitzbühel med 170 km. piste, eller om man vil stå på ski i det store SkiWelt Wilder Kaiser. Begge områder er nemt tilgængelige, da man bor ved siden af hovedliften, Pengelstein, og da pisten ender direkte ved hotellet. Man er ej heller mere end 5 minutter i bus væk fra liften op til SkiWelt.

  Se hotellet

TRIP TOUR ANBEFALER

Kitzbüheler Alpens berømte tinder er ideelle for de lettere øvede skiløbere. Området er i årtier blevet kåret som et af verdens bedste skiområder. Dette skyldes især den sagnomspundne Hahnenkamm og muligheden for at prøve kræfter med sin indre World Cup skiløber. Desuden bor man perfekt på Gasthof Ski-Rast: Lige ved siden af pisten og liften. Hvad kunne man ønske sig mere?
Kirchberg, Østrig

VORES ANDRE REJSEMÅL

Flere destinationer i Østrig

Trip Tour har mange andre spændende rejsemål i Østrig. Klik på linket herunder og læs meget mere om vores andre destinationer og hoteller.

TILBUD PÅ SKIFERIER

Se alle vores aktuelle tilbud her

Vi opdaterer løbende vores tilbudsside med aktuelle tilbud på skirejser. Klik på linket herunder for at komme til vores tilbudsside.