KÖNIGSLEITEN

Königsleiten - Magiens hjerte

 • Idyllisk bjerglandsby i 1.600 meters højde
 • Gode muligheder for SKI-IN/OUT
 • Stort udvalg af lejligheder i alle størrelser
 • Meget børnevenlig destination med skiløb for hele familien
 • 166 km piste i Zillertal Arena, men med adgang til samtlige af Zillertals 506 km piste

Den charmerende og idylliske bjerglandsby, Königsleiten, ligger placeret i 1600 meters højde i det attraktive skiområde Zillertal Arena. I Königsleiten er transport ikke nødvendig, da man kan stå på ski hele vejen gennem byen direkte til hoteldøren. Med den lette adgang til skiområdet er Königsleiten ideel for familier og begyndere. Er man en erfaren skiløber, er der også masser af udfordring. Königsleiten er en perfekt destination for alle. Byen minder på visse punkter om en norsk hyttelandsby tilsat østrigsk charme, og man vil opleve en helt speciel ro på det tidspunkt, man kører ind i byen. Trafik er der ikke meget af, da de fleste går rundt eller står på ski. Ydermere er det værd at nævne, at udsigten fra byen er helt fantastisk.

 

Omgivelserne

Med udgangspunkt i Königsleiten står man på ski i det største sammenhængende skiområde i Zillertal: Zillertal Arena. Her findes fantastisk skiløb på alle niveauer og området er også kendt for sine gode snowboard-muligheder. Liftkort til Königsleiten er inkluderet i Trip Tours priser og dækker dels de 166 km. piste i Zillertal Arena, men giver reelt adgang til samtlige af Zillertals 506 km. piste. Herunder også Hintertuxer Gletscheren. Dermed er der reelt mulighed for skiløb 365 dage om året. For langrendsløbere findes der hele 53 km. præparerede langrendsløjper som eksempelvis den 18 kilometer lange Hochkrimml-Gerlosplatte i 1640-2040 meters højde. Zillertal Arena er højt beliggende og er derfor meget snesikker.
Terrænet har pister i alle sværhedsgrader og byder på en variation, man ikke finder mange andre steder.

 

Indkvartering

Trip Tours mangeårige tilstedeværelse i Königsleiten ses i udvalget af indkvarteringsmuligheder, som dækker bredt fra simple lejlighedskomplekser uden måltider til det ultimative luksus med halvpension og wellness. Fællesnævneren for dem alle er kort afstand til lift og pist. Vi tilbyder hotelværelser i varierende størrelse for dig og dine nærmeste, men også store lejligheder eller hytter med plads til alt fra 2 til 10 personer. For grupper er der mulighed for at booke flere lejligheder i samme kompleks.

 

Børn og ski

På grund af byens beliggenhed i forhold til lift og pist er destinationen meget børnevenlig. Det er nemt at komme til og fra skiområderne og børnebakken ligger endvidere også i centrum. Skiskolerne tilbyder dog ikke dansktalende personale, hvorfor vi anbefaler, at man vælger dette område, hvis børnene ikke er afhængige af danske skilærere. I forhold til indkvarteringerne er lejlighederne ideelle til børnefamilier og priserne er rigtigt attraktive. Det 4-stjernede Hotel Königsleiten har også et specielt fokus på børn med store værelser og børneaktivitetsrum på hotellet.

 

Meget mere end skiløb

I Königsleiten har du, udover godt skiløb, et fint udvalg af både butikker, restauranter, barer og diskoteker til at fordrive eftermiddagene med efter endt skiløb. Er man i bil, kan man også med fordel køre de 11 km til byen Wald, hvor der findes mulighed for kanetur, wellness, svømmebad og meget andet.

 

Læs mere om Zillertal ved at klikke her! (Åbner i en ny fane)

Skileje

For at sikre at man får korrekt skiudstyr, og dermed bedst muligt udbytte af sit skiløb, samarbejder Trip Tour med Sport 2000 Rent. Sport 2000 ligger ved Sport Hölz i centrum af byen, hvilket gør afhentning af skiudstyr nemt. Som Trip Tour gæst får man op til 10% rabat på leje af udstyr i Königsleiten. Skiudstyret er helt i top, og bliver af mange gæster rost til skyerne.

De nøjagtige priser på leje af udstyr findes på Skisport 2000 Rents egen hjemmeside.


Udstyret bestilles online og kan hentes dagen før jeres første dag på ski.


Benyt vores direkte link til hjemmesiden her, så får du rabat og samtidig bliver din reservation registreret under Trip Tour. På deres hjemmeside skal man blot vælge sin destination, da selskabet opererer i flere skiområder.

Skiskole

Trip Tour samarbejder med Schischule Königsleiten. Skiskolen har kontor lige ved siden af skiudlejningen Sport 2000 og lejlighederne på Sport Hölzl.

 

Schischule Königsleiten har eksisteret i mere end 40 år og er kendt for at ansætte dygtige instruktører på tværs af fire generationer. Dette bidrager til den perfekte planlægning af undervisningen – uanset alder, niveau eller type. Skiskolen har åbent dagligt, men der er dog ikke undervisning på lørdage. Begyndere starter på søndage. Øvede skiløbere kan også starte på mandage. Man møder ved skiskolen, direkte ved liften eller på øvebakken. Skiskolens øvebakke er centralt placeret i umiddelbar nærhed af kirken, hotel Königsleiten og Gästehäusern Lang Schnell. 

 

Skiskolen tilbyder undervisning til både børn og voksne. Det er også muligt at bestille privattimer og timer til grupper. Skiskolen foregår hver dag i 4 timer. Det er opdelt således, at der er undervisning 2 timer om formiddagen og 2 timer om eftermiddagen.
Som forældre kan man sagtens tage en heldagsudflugt på ski, da det er muligt at lade børnene spise med skiskolen henover middag. Middagsmaden bliver indtaget på Hotel Königsleiten.

 

Hver uge afholder skiskolen et slalomløb med efterfølgende præmieoverrækkelse. Alle børn får en sejrsmedalje og et diplom.

 

Skiskolen tilbyder også at opbevare ski, snowboard og støvler i deres skidepot lige ved skiskolen.

 

Idet vi ikke har rejseleder på destinationen, skal gæster selv henvende sig på kontoret og træffe aftale om skiskole.

 

Der er som udgangspunkt ikke danske skiinstruktører i Königsleiten, men skiskolen har erfarne engelsktalende instruktører.

 

Tryk på dette link for at læse meget mere om skiskolen og dens priser.

Zillertal Arena

Link til interaktivt pistekort for Zillertal Arena

 

Snesikre Zillertal Arena er det største sammenhængende skiområde i Zillertal. Hos Trip Tour dækker det inkluderede liftkort 166 km. piste i Zillertal Arena, men man har reelt adgang til samtlige af Zillertals 506 km. piste, herunder også Hintertuxer Gletscheren.

 

Zillertal Arena er højt beliggende og derfor meget snesikkert. Terrænet lokker med pister i alle sværhedsgrader og i en variation, man ikke finder mange andre steder. Der er eksempelvis masser af gode muligheder for snowboardere med både en boaders funpark med halfpipe samt det såkaldte "boaders cross".

Med optimal lifttransport er det nemt at komme til Gerlos Platte, som er et meget attraktivt område for de knap så erfarne skiløbere. Vil man ud på den helt store udflugt, kan det varmt anbefales at tage ud til Übergangsjoch, som er områdets højeste punkt på 2500 meter.

Aktiviteter i Königsleiten

I Königsleiten er der fokus på skiløb, natur og fantastiske omgivelser, men derudover kan byen også tilbyde et udpluk af diverse barer, restauranter og butikker.

Barer

Skiferie i Østrig betyder for de fleste også afterski. I Königsleiten finder man derfor naturligvis også god stemning og kolde weissbier.

 • Hannes Alm – En af Zillertal Arenas bedste afterski-barer. Her møder man op direkte fra skiløbet og fester på udendørs terrassen sammen med mange andre festglade skiløbere.
 • K1 Terasse og Disco Club – Ligger i forlængelse af Hannes Alm, og her fortsætter festen til langt ud på natten med hippe djs, smarte drinks og god stemning.
 • Sportkeller – En hyggelig og original østrigsk bar med god stemning lige ved siden af skiskolen.

Restauranter

Vil man ud at spise, er der rig mulighed for dette i Königsleiten. De fleste hoteller har udefrakommende gæster til spisning på deres restauranter og ellers er der også flere deciderede restauranter i byen.

 • Berghotel-Restaurant Der Königsleitner – Super flot 4-stjernet hotel lige ved pisten med en hyggeligt indrettet restaurant. Spisekortet er internationalt, dog selvfølgelig også med mulighed for traditionelle østrigske retter.
 • Hotel Königsleiten – En hyggelig restaurant i forbindelse med dette 4-stjernede hotel. Beliggende centralt i byen med rigtig god betjening og et bredt menukort.
 • Restaurant Alpenrose – Er man til italiensk, bør man besøge denne restaurant, hvor man kan få alt fra pizza til pasta.

Shopping

Shopping er der ikke meget af i Königsleiten, men der findes flere sportsbutikker, som tilbyder alt inden for skisport. Sport 2000 Hölzl har byens bedste udvalg.

Indkøb

Supermarkedet SPAR ligger i centrum af Königsleiten og har alt hvad man skal bruge af dagligvarer. Dette er især vigtigt for gæster, som bor i lejligheder og hytter.

Nærområder

Cirka 11 kilometer fra Königsleiten ligger byen Wald. Det er her, man kan tage til, hvis man har brug for en lidt større by med flere aktiviteter. Byen Gerlos har også et større udvalg af restauranter, barer, cafeer og butikker. Gerlos ligger cirka 12 minutter i bil på vej mod Zell am Ziller. Der går også lokalbusser hertil.
De nærmeste lufthavne fra Königsleiten er:
München (214 km.), Innsbruck (92 km.) og Salzburg (152) km.

Andre aktiviteter

Man bør tage sig tid til at prøve den 1 km lange kælkebane, som går fra Hotel Castello i Königsleiten til den gamle Gerlos landevej.

Kan man slet ikke få nok af at kælke, kan man tage en længere tur til Bramberg/Neukirchen, hvor man kan prøve kræfter med verdens længste kælkebane. Med liftkortet til Zillertal kan du komme gratis med liften op til toppen og kælke de 14 km ned.

Sneniveau i Königsleiten

I løbet af vinterhalvåret er Königsleiten et meget snesikkert område grundet områdets høje beliggenhed. Fra uge 49 til uge 14 har niveauet i dalen de sidste mange år ligget på mellem 30-45 cm. sne og i bjergene har niveauet været mellem 85-145 cm. sne i samme periode.

Aktuel snesituation

Se de aktuelle snedybder og sneforhold for Königsleiten her.

Live stream fra Zillertal Arena

Se live stream direkte fra skiområdet ved Königsleiten og følg med i vejrforholdene. Vi har samlet et udvalg at webcams, som transmitterer direkte fra Königsleiten. Klik her for at se mere.

     Højeste punkt 2500 m
     Laveste punkt 600 m
     Byens højde 1600 m
     Antal lifter 51 stk.
     Stolelifter 22 stk. 
     Træklifter 18 stk.
     Kabellifter 11 stk. 
     Liftekap./time 81.000
     Km pister i alt 143 km. 
     Blå/grønne pister 43 km.
     Røde pister 89 km.
     Sorte pister 11 km.
     Off piste Ja
     Længste nedfart 11 km.
     Langrend 49 km
     Snekanoner Ja
     Skibus Ja
     Funpark Ja
     Nærmeste lufthavn Innsbruck, 90 km

 

HOTELLER I KÖNIGSLEITEN

 • Astn-Hütten – Lejligheder

  Astenhütten er, som navnet indikerer, en samling af hytter beliggende i den nedre del af Königsleiten. Hytterne rummer lejligheder, som alle er meget hyggelige, rustikke og i varierende størrelse. Centralt beliggende med hensyn til såvel pist, lift og kun 200 m. til indkøbsmuligheder og restauranter.

  Se hotellet
 • Hotel Königsleiten Vital-Alpin

  Hotel Königsleiten er et lækkert 4-stjernet hotel, som ligger i centrum af Königsleiten i gåafstand til såvel lift og pist. Hotellet er rummeligt med gode opholdsfaciliteter for gæsterne, store spisestuer samt en "wellnessoase" med infrarød kabine, finsk sauna og dampbad samt isgrotte. Alt dette står naturligvis til gæsternes disposition.

  Se hotellet
 • Berghotel der Königsleitner

  Det nye og lækre Berghotel der Königsleitner ligger ved Märchenwaldpisten og har SKI IN and OUT. Hotellet stod færdigt i december 2013 og har således kun få sæsoner bag sig. På Berghotellet hersker der en vidunderlig stemning, hvor loungen med kamin, bar og solterrasse indbyder til afslapning efter en lang dag på ski.

  Se hotellet
 • Sport Hölzl

  Sport Hölzl tilbyder en hyggelige, sydvendt lejlighed med terrasse. Lejligheden er for 6 personer og rummer 50 m2. Den indeholder to soveværelser med dobbeltsenge, et stor sovesofa og et hyggeligt køkkenalrum, der har kaffemaskine, ovn, køleskab, mikroovn, spiseplads etc. I lejligheden findes der et badeværelse med brus, desuden separat toilet. Der medfølger også en parkeringsplads til lejligheden.

  Se hotellet
 • Chalet Central

  Drømmer du om at vågne op med udsigt til kridhvide bjergtinder, uden at være alt for langt væk fra byen og dens muligheder? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Chalet Central lever op til sit navn. Det charmerende hus befinder sig i midten af Königsleiten med kun få minutters gang til alt. I den umiddelbare nærhed finder man både skiskole, byens øvepist, de store Königsleiten og Larmachkopf lifter, indkøbsmuligheder og skileje.

  Se hotellet

TRIP TOUR ANBEFALER

Königsleiten er det ideelle valg, hvis man ikke ønsker at starte dagen med at stå i kø til liften eller skibussen. Her kan man nemlig hoppe direkte ud på pisten og starte dagen med at mærke den nypræparerede sne. Området er især velegnet til børn og nybegyndere, da der er nem adgang til pisterne. Königsleiten henvender sig dog også særligt til de rejsende, der søger ro og charme på skiferien. Sammenlignet med andre byer i Zillertal Arena finder man nemlig en særlig balance og afslappethed i Königsleiten.
Königsleiten, Østrig

VORES ANDRE REJSEMÅL

Flere destinationer i Østrig

Trip Tour har mange andre spændende rejsemål i Østrig. Klik på linket herunder og læs meget mere om vores andre destinationer og hoteller.

TILBUD PÅ SKIFERIER

Se alle vores aktuelle tilbud her

Vi opdaterer løbende vores tilbudsside med aktuelle tilbud på skirejser. Klik på linket herunder for at komme til vores tilbudsside.