OBERGURGL/HOCHGURGL

Obergurgl/Hochgurgl - Alpernes diamant

 • Et af Østrigs højest beliggende skiområder
 • 120 km piste i alle sværhedsgrader
 • Liftkort gælder også til Sölden, 145 km. piste
 • Eksklusive indkvarteringer og skifaciliteter
 • Bo med SKI-IN/OUT
 • Perfekt hvis du vil have det lille ekstra

I 1930 meters højde ligger et af de mest snesikre og smukke skiområder i Østrig: Obergurgl. Med øgenavnet ”Alpernes diamant” er byen en af de højest beliggende skibyer i Europa. Området består af selve byen Obergurgl og hotelområdet Hochgurgl, som ligger i 2510 meters højde – lige præcis over trægrænsen. Obergurgl ligger i bunden af Ötztal i Tyrol og er en utrolig smuk og charmerende by, som både tilbyder fantastisk skiløb, et hyggeligt byliv med restauranter og afterski, samt spektakulære naturoplevelser grundet byens smukke naturomgivelser. Skisæsonen i Obergurgl går helt fra november til maj pga. byens høje beliggenhed.

 

Omgivelserne

Skiområdet omkring Obergurgl og Hochgurgl ligger i 1900 til 3000 meters højde og tilbyder et ca. 120 km. stort pisteområde, som hænger godt sammen med enten stole- eller kabinelifte. Langt de fleste pister er blå og røde, hvormed der findes godt med udfordringer for hele familien. Skiområdet tilbyder også et perfekt terræn til offpist-entusiasterne, da der findes mange helt uberørte områder med pulversne.

 

Indkvartering

Indkvarteringen i Obergurgl er generelt meget eksklusiv, da hele området er meget idyllisk og smukt. Trip Tour har hoteller i både Obergurgl og Hochgurgl, og tilbyder både hotelværelser og lejligheder.

 

Børn og ski

På grund af byens mindre størrelse er afstanden til pist og lift meget kort fra de fleste hoteller i byen. Dette gør området særligt børnevenligt, når hele familien skal på ski. I både Obergurgl og Hochgurgl findes der gode skiskoler for børn i alle aldre. Dog har de ikke dansktalende personale. Skiskolen i Obergurgl har en børneklub, som hedder Bobo Ski Club, der tilbyder undervisning til børn fra 3 år og opefter. For de mere øvede børn findes der gode blå pister, som kan udfordre de fleste.

 

Meget mere end skiløb

Obergurgl og Hochgurgl er andet og meget mere end blot et sted for de entusiastiske vintersportsudøvere. Området byder på gourmetmad, smuk natur, romantik og frihed.

 

Læs mere om Obergurgl/Hochgurgl ved at klikke her! (Åbner i en ny fane)

Skileje

For at sikre, at man får det helt rigtige skiudstyr, og dermed den bedste skirejse, kan man leje sit udstyr på destinationen. I Obergurgl og Hochgurgl findes der flere gode muligheder for at leje eller købe udstyr. Som gæst hos Trip Tour opnår man op til 15 % rabat på skileje hos Sport Lohmann.

De nøjagtige priser på leje af udstyr findes på Sport Lohmanns egen hjemmeside.

Benyt vores direkte link til hjemmesiden her, så bliver din reservation af udstyret registreret under Trip Tour.

Skiskole

I Obergurgl ligger skiskolen Schischule Obergurgl, som har eksisteret siden 1922. Skiskolen har i dag mere end 100 kvalificerede skiinstruktører, som sammensætter forskellige træningsprogrammer for alle typer af skisport, på alle niveauer og for alle målgrupper - store som små.
Skiskolen har åbent fra søndag til fredag. Begyndere starter enten søndag eller mandag. Mere øvede skiløbere kan starte, når de vil.

Skiskolen tilbyder både privatundervisning og undervisning til grupper på minimum 4 personer. Man behøver ikke at reservere undervisningen i forvejen, men tilmelder sig bare ved ankomst. Skolen åbner dagligt fra 9:45 til 12:00 og igen fra 13:30 til 15:30, men har ingen undervisning lørdag.

Bobos skiklub er for de helt små fra 3 år. Maskotten Bobo, som er en pingvin, deltager også og hygger med alle børnene. For de helt små er der 2 timers undervisning hver dag fra 9:45-12:00 eller fra 13:30 til 15:30. For alle børn på 4 år og opefter er der undervisning 4 timer om dagen. Tiderne er de samme som for voksne. Mod 17 euro pr. barn/dag er det muligt at lade børnene spise med skiskolen henover middag. Dette kan være en fin fordel og ordning, hvis man som forældre selv er ude at stå på ski.

Der er ikke danske instruktører på skiskolen.

Tryk på dette link for at læse meget mere om skiskolen og dens priser. 

Obergurgl/Hochgurgl

Link til interaktivt pistekort over Obergurgl/Hochgurgl

 

Obergurgl og Hochgurgl er en af de højest beliggende skiområder i Europa og tilbyder topkvalitetsskiløb fra midten af november og helt indtil maj måned. Næsten alle pister ender i byerne, og i Obergurgl findes der gratis skibusser, som stopper ved de forskellige lifter i byen. 
For hele Obergurgl og Hochgurgl findes der totalt 110 km piste. Cirka 54 km. omkring Hochgurgl og ca. 56 km. omkring Obergurgl, hvoraf 35 km. er blå pister, 55 km. er røde og 20 km. er sorte. 
For begyndere er området ved Gaisberg meget populært, og for de mere øvede skiløbere kan området ved Festkogl i Obergurgl benyttes sammen med Schermerspitze-pisten i Hochgurgl.
For de helt øvede og erfarne løbere, der ønsker store udfordringer, vil de stejle skråninger ved Hohen Mut i Obergurgl og pisten Top-Wurmkogl II i Hochgurgl udfordre langt de fleste. Den længste nedfart er fra Wurmkogl til Obergurgl/Pill på i alt 8 km. med et højdefald på 1260 meter.


I Obergurgl-Hochgurgl findes der i alt 23 lifter med en kapacitet på 37.000 vintersportsentusiaster pr. time, hvormed der stort set aldrig er kø ved lifterne. Af de 23 lifter er fire cirkulære gondoler, to 6-personers boblestolelifte, fem 4-personers boblelifte, tre dobbeltstolelifte, 1 enkeltstolelift og 7 træklifte.


Mellem Obergurgl og Hochgurgl kører Top–Express Gurgl-liften. Panoramaudsigten fra gondolen over Königstal og Verwalltal giver skiløberne en helt fantastisk udsigt over gletsjertoppene. 


I vintersæsonen 2015/2016 udbyggedes Top Mountain Crosspoint i Hochgurgl. Dette 15.000.000€ dyre projekt blev designet til at være multifunktionelt ved både at være basestationen for den nye Kirchenkar-gondol, en smart og lækker bjergrestaurant samt et motorcykelmuseum. Den 10-personers Kirchenkar-gondol erstattede en t-bar lift af samme navn og har en højere topstation end forgængeren, hvilket forbedrer adgangen til pisterne på Kirchenkogl.


Synes man ikke, at skiområdet med sine 110 km. piste er nok, kan man også benytte liftkortet i skiområdet omkring Sölden. Sölden er kun 14 km. væk fra Obergurgl og tilbyder gletsjerskiløb samt 145 km. piste.

Aktiviteter i Obergurgl og Hochgurgl

Ønsker man andet end skiløb, byder Obergurgl og Hochgurgl på mange muligheder for at opleve andre aktiviteter.

 

Restauranter og barer

Obergurgl og Hochgurgl har et stort udvalg, når det gælder kulinariske højdepunkter. Med alt lige fra hyggelige italienske pizzeriaer til Toque restauranter ligger områdets spisesteder fordelt mellem landsbyen og bjergenes tinder i 3000 meters højde. Idylliske hytter, alpine kroer, snack-stationer og fremragende bjergrestauranter giver dig alle en speciel madoplevelse i Obergurgl og Hochgurgl.

Nede i dalen findes forskellige specialrestauranter med internationale køkkener, typiske tyrolske retter og østrigske lækkerier. 
Blandt nogle af de populære restauranter kan nævnes:

 • Hohe Mut Alm – Typisk østrigsk alpehytte med perfekt beliggenhed i Obergurgl. Meget populær som frokostrestaurant, hvor retter som den traditionelle Tiroler Grôstl eller Rôsti med røget laks varmt kan anbefales.
 • David's Hütte – Et perfekt sted til en pause på pisten eller til aftensmad. Stedet er meget populært og udsigten om dagen er ubeskrivelig. Specielt deres gullasch og ribben er meget populære.
 • Nederhuette – En af de mest populære restauranter og afterskisteder i Obergurgl/Hochgurgl. Restauranten ligger i 2104 meters højde i hjertet af Ötztal alperne. Frokosten er populær om dagen og til afterski er der ofte live musik. Man kan blive kørt til og fra hytten i pistemaskiner og besøger man stedet om aftenen, er man altid garanteret en sjov aften med dans på bordene og tyrolerstemning.
 • Toni's Almhütte – En meget populær bar og restaurant i Hochgurgl. Den hyggelige hytte er et populært mødested for gæster og skiløbere. Her kan du både drikke øl, høre musik og smage lokale specialiteter.

Shopping

Har man brug for en pause fra skiløbet og vil man samtidig supplere garderoben med nyt skiudstyr, tøj eller diverse souvenirs, findes der også gode alternativer i både Obergurgl og Hochgurgl.

 • Lohmann – Byder på et bredt udvalg af skiudstyr for både børn og voksne, men også almindeligt tøj, sko og tilbehør. Man kan her både leje og købe skiudstyr.
 • Ambulatorium Obergurgl – Det lokale apotek, hvor du kan købe alt hvad du behøver til ømme muskler og fødder efter en dag på ski.
 • Scheiber Sport – En sport- og udstyrsbutik, som har det hele, når du skal supplere dit skiudstyr. Her kan du også både leje og købe udstyr.

Indkøb

Skal der handles forsyninger til skiløbet eller derefter, er der flere velassorterede supermarkeder med friske dagligvarer.

 • Spar Markt Obergurgl, Ramolweg 11, 6456 Obergurgl.
 • miniM Obergurgl, Gurglerstraße 99, 6456 Obergurgl.

Nærområder

Obergurgl ligger 96 km. fra Innsbruck lufthavn (ca. 90 minutter med bil) og nærmeste store skiområder er Sölden og Vent.

Sneniveau i Obergurgl/Hochgurgl

I løbet af vinterhalvåret er Obergurgl/Hochgurgl et af de mest snesikre skiområder i hele Østrig. Fra uge 49 til uge 14 har niveauet i dalen de sidste mange år ligget på mellem 40-65 cm. sne og i bjergene har niveauet været mellem 120-170 cm. sne i samme periode.

 

Aktuel snesituation

Se de aktuelle snedybder og sneforhold for Obergurgl/Hochgurgl her.

 

Live stream fra Obergurgl/Hochgurgl

Se live stream direkte fra skiområdet ved Obergurgl/Hochgurgl og følg med i vejrforholdene. Vi har samlet et udvalg at webcams, som transmitterer direkte fra området.

Se mere her.

     Højeste punkt 3080 m
     Laveste punkt 1800 m
     Byens højde 1930 m
     Antal lifter 24 stk.
     Stolelifter 8 stk. 
     Træklifter 2 stk.
     Kabellifter 14 stk. 
     Liftekap./time 39.400
     Km pister i alt 110 km. 
     Blå/grønne pister 35 stk.
     Røde pister 55 stk.
     Sorte pister 20 stk.
     Off piste Ja
     Længste nedfart 8 km.
     Langrend 3 løjper
     Snekanoner Ja
     Skibus Ja / Gratis
     Funpark Ja
     Nærmeste lufth. Innsbruck - 102 km.

HOTELLER I OBERGURGL/HOCHGURGL

 • Hotel Deluxe Alpina Obergurgl

  Det 4 -stjernede Hotel Alpina er et af Obergurgls førende hoteller. Med sit høje serviceniveau og gode mad forkæler hotellet gæsterne fra start til slut. Hotellet har en perfekt beliggenhed med en smuk udsigt kun få meter fra lift og pist. Hotellet har en hyggelig og elegant lounge med et åbent ildsted, fitnessrum, legerum til børn og et stort wellness område med indendørs pool, 3 jacuzzis, saltvands steam og meget mere. Alt dette er naturligvis til fri afbenyttelse.

  Se hotellet
 • Sport Hotel Olymp Hochgurgl

  Omgivet af de fascinerende og smukke alper i hjertet af skiområdet omkring Hochgurgl og Obergurgl, ligger Sport Hotel Olymp med en perfekt beliggenhed lige ned til både lift og pist. Her finder man ski in/out i ordets virkelige betydning, da man har direkte adgang til pisten. På grund af hotellets beliggenhed i Hochgurgl er der også mulighed for nogle smukke vandreture i den omkringliggende natur. Hotellet har ydermere hydrosoft-saunaer på de fleste værelser.

  Se hotellet
 • Hotel Lohmann

  Det familievenlige Hotel Lohmann er placeret i 1930 meters højde midt imellem Obergurgls bjergtinder med kun få minutters gang til de store gondoler, Hohe Mut Bahn og Festkogelbahn. Hotellets beliggenhed er ikke kun ideel om morgenen, når skieventyret begynder. Næsten alle pister ender i Obergurgls charmerende dal og det er muligt at stå på ski hele vejen ned til Hotel Lohmanns genbo.

  Se hotellet

TRIP TOUR ANBEFALER

Ønsker du ikke en skiferie som alle andre? Så bør du tage til Obergurgl eller Hochgurgl. Byerne, der er nogle af de mest højt-liggende i Europa, kendetegner sig ved at være eksklusive og meget snesikre. Skiferien i Obergurgl og Hochgurgl glemmer man aldrig. Femstjernede hoteller, ski in/out, gourmetrestauranter, luksus wellness. Pak hellere tasken med det samme!
Obergurgl/Hochgurgl, Østrig

VORES ANDRE REJSEMÅL

Flere destinationer i Østrig

Trip Tour har mange andre spændende rejsemål i Østrig. Klik på linket herunder og læs meget mere om vores andre destinationer og hoteller.

TILBUD PÅ SKIFERIER

Se alle vores aktuelle tilbud her

Vi opdaterer løbende vores tilbudsside med aktuelle tilbud på skirejser. Klik på linket herunder for at komme til vores tilbudsside.