FISS (SERFAUS –FISS – LADIS SKIOMRÅDET)

Fiss - Et vinterparadis 

 • Byen Fiss er placeret på det solrige sydvestvendte plateau i 1.436 meters højde
 • Placering midt i det skønne skiområde Serfaus-Fiss-Ladis, med 212 km piste
 • Stort børneskiområde og ”kinderland” helt perfekt for børnefamilier
 • Masser af kontrollerede off-piste ruter

Som var byen placeret på en solterrasse, ligger byen Fiss på et sydvest vendt plateau i 1436 meters højde midt i det skønne skiområde: Serfaus-Fiss-Ladis. Byen, som blot huser 1000 indbyggere, har en lang og mystisk historie. Man mener, at ”solterrassen” blev beboet af keltiske stammer længe før vor tidsregning og efterfølgende har forskellige folkefærd gjort deres indtog i byen. Siden 1945 har skisportsentusiaster hver vinter indtaget området. Det har medført at skisportsområdet har sørget for, at minimum 80% af pisterne kan dækkes med kunstig sne, hvis himlens snefnug skulle udeblive.
Fiss rummer ydermere en del hyggelige cafeer og restauranter.

 

Omgivelserne

Det er nemt at stå på ski i Fiss! De store lifter, Sonnenbahn Ladis Fiss, Schönjochbahn 1 og Möseralmbahn, har deres udgangspunkt midt i byen, ligesom de brede nedkørsler ender i byen. Skiområdet Serfaus-Fiss-Ladis har i alt 212 km. pister, og egner sig både til begyndere og mere øvede skiløbere. Området indeholder 47 kilometer blå pister, 121 kilometer røde og 28 kilometer sort piste. Hvis man er mere til langrend, rummer Fiss også 112 kilometer af langrendsløb.
Skisportsområdet bryster sig af at kunne transportere 90.000 gæster i timen, hvorfor man ikke behøver at stå længe i kø ved liften! Selvom Serfaus-Fiss-Ladis ikke er lige så stort som de andre kendte områder i Østrig, kan området alligevel prale af at have fun-parks, et kæmpe freeride areal og to racing nedkørsler.

 

Indkvartering

Når man rejser med Trip Tour, bor man på det charmerende Hotel Garni Hubertushof i Fiss. Hotellet er centralt beliggende og der er kun få hundrede meter hen til både lift, skiskole og pist.

 

Børn og ski

Fiss er det ideelle valg når børnene skal med på ski. Mere end 45.000 m2 er reserveret til de mindste, og Berta’s Kinderland i Fiss er det nærmeste man kommer et vinterparadis for børn. Berta’s Kinderland ligger ved mellemstationen på den store Sonnenbahn lift, men der findes også en børnebakke blot 500 meter fra byens centrum. Det er ydermere muligt at få passet de helt mindste, og hos Berta skifter de også gerne skiferiens yngstes bleer.

 

Meget mere end skiløb

Fiss er andet og mere end gode pister, afterski og snevejr. Byen byder på en række gode restauranter og smukke historiske bygninger. Det er derudover muligt at købe lokale råvarer hos byens slagter og velrenommerede bageri. Der er en afslappet og hjertevarm atmosfære i byen, og de lokale får én til at føle, at man er stamgæst – uanset hvor mange gange man har besøgt byen.

 

Læs mere om Fiss ved at klikke her! (Åbner i en ny fane)

 

Vi tilbyder også skirejser til Westendorf, som du kan læse mere om via linket.

Skileje

For at sikre at man får korrekt skiudstyr, og dermed bedst muligt udbytte af sit skiløb, samarbejder Trip Tour med Sport 2000 Rent. Sport 2000 ligger lige ved hovedliften i Fiss, hvilket gør afhentning af skiudstyr nemt. Som Trip Tour gæst får man op til 10% rabat på leje af udstyr. Skiudstyret er helt i top, og bliver af mange gæster rost til skyerne.

Når du lejer skiudstyr, via Sport 2000 i Fiss, er det ligeledes muligt at leje gratis udstyr til børn op til 10 år. For hver to voksne som lejer, kan et barn op til 10 år leje gratis i samme antal dage. Dog maksimalt to børn pr. familie. 


De nøjagtige priser på leje af udstyr findes på Skisport 2000 Rents egen hjemmeside.


Udstyret bestilles online og kan hentes dagen før jeres første dag på ski.


Benyt vores direkte link til hjemmesiden her, så får du rabat og samtidig bliver din reservation registreret under Trip Tour. På deres hjemmeside skal man blot vælge sin destination, da selskabet opererer i flere skiområder.

Skiskole

Trip Tour anbefaler Skischule Fiss – Ladis, som ligger på Seilbahnstraβe 40, 6533 i Fiss. 

 

I mere end 60 år har Martin Stark og hans team sørget for at store som små har lært de basale og tekniske færdigheder på bjerget. Skiskolen rummer i højsæsonen mere end 300 internationale ski- og snowboardinstruktører.

 

Skischule Fiss - Ladis tilbyder: privatundervisning i ski og snowboard, gruppeundervisning, undervisning til voksne og teenagere, undervisning i freeriding, langrend, telemark, snowbike, snowfox, snowblades og undervisning af børn i skiskolens store "Bertas Kinderland.” Berta er en ko og er skiskolens maskot. 

 

Skiskolen inddeler børnene i 8 forskellige grupper alt efter niveau. Der er således undervisning til de helt nye og til de unge eksperter. Der er både opstart på søndage og mandage for begyndere. Øvede skiløbere kan dog også starte på andre dage. Der er også opstart af nye snowboardgrupper på torsdage.

 

Bertas Kinderland er ikke bare en normal skiskole for børn. Der findes nemlig også Bertas Indianerland, hvor ungerne kan lege cowboy og indianere på ski med bålsted, indiantertelt etc.  

 

Skolens dygtige instruktører målretter undervisningen til hvert niveau, type og alder. Til voksne tilbyder skiskolen syv niveauer - alt fra nybegynder til ekspert. Skiskolen har åbent hver dag, men på lørdage tilbydes der kun privatundervisning.

 

Der er undervisning fra 10:00 til 12:00 og igen fra 13:30 til 15:30. Man møder som oftest kl.9:40. Begynderne mødes i Bertas Kinderland. Mellemtrinnet og eksperterne mødes ved Sammelplatz Fiss eller ved Sonnenhahn Mitte. Der er muligt at lade børnene spise med skiskolen henover middag, således at man som forældre kan tage en heldagstur på ski.

 

Hver uge arrangerer skiskolen et slalomløb med hastighedsmåling. Der er diplom og medalje til alle børn. Ydermere arrangerer skolen undervisning i freestyle i Funparken, undervisning i Air & Style på den store airbag, freeride, chill og grill samt meget andet!

 

Skiskolen tilbyder at opbevare ski for de mindste. 

 

Skiskolen har normalt danske instruktører, men antallet er dog begrænset og kan dermed ikke garanteres.

 

Skiskolen kan reserveres hjemmefra via kontaktformularen på skiskolens hjemmeside, pr. telefon eller ved at henvende sig personligt på kontoret i Fiss.

 

Tryk på dette link for at læse meget mere om skiskolen og dens priser.

 

Serfaus-Fiss-Ladis

Link til interaktivt pistekort over Serfaus-Fiss-Ladis

 

Fiss er en del af det store Serfaus-Fiss-Ladis skiområde. Førhen var området opdelt således, at Serfaus og Fiss-Ladis var to uafhængige skiområder. I dag er de smukke skiområder dog blevet lagt sammen, men det 214 kilometer store skiområde er dog andet og meget mere end blot et fælles liftkort. Det imponerende skiområde har gennemgået en større forvandling og er således nu en af de mest aktuelle og moderne skiområder i Østrig. Pisterne er brede, lifterne er hurtige og sneen er sublim.

Takket være en gennemgående modernisering af liftsystemet, kan området transportere 90.000 skiglade gæster hver eneste time. Sneen er garanteret fra starten af vinteren og helt indtil foråret. Hvis himlens eget vinternedbør skulle udeblive, kan 80 procent af området dækkes af kunstig sne takket være et moderne og effektivt sneanlæg. 

Liftkortet, som er inkluderet i prisen hos Trip Tour, gælder til samtlige af Serfaus-Fiss-Ladis 214 kilometer piste. 

Der er udfordringer for alle i Serfaus-Fiss-Ladis. Området dækker alle typer af sværhedsgrader, og er det i sig selv ikke nok, er der også mulighed for multiple offpister.
I skiterrænet finder man de store, brede boulevarder, som er oplagte for hele familien. Snowboardere har deres egne funparks og et stort freeride areal. For skiløbere, der elsker carving, er der mulighed for at udforske skiområdets egen ”carving-område,” og endelig er der to permanente ”racing runs,” hvor man kan løbe om kap på tid.

Særligt har Serfaus-Fiss-Ladis en stor kærlighed til skiferiens mindste. Således er 45.000 mpiste reserveret til børnene, og der er flere store ”vinterparker” for børn. I Fiss er det i Bertas Kinderland, hvor børnene lærer at stå på ski. Man finder ikke bedre forhold for børn i Alperne!

Aktiviteter i Fiss

Ønsker man at opleve andet end skiløb i Fiss, er der også rig mulighed for at udforske områdets andre aktiviteter.

Barer

Vil man opleve den klassiske Après Ski stemning eller blot nyde et godt glas vin, er der flere steder i Fiss, som lever op til dette.

 • Café Bar Marende, Via Claudia Augusta 39. Baren ligger lige ved siden af Hotel Hubertushof og er kendetegnet ved en hyggelig atmosfære og et rigt udvalg af lokale og internationale drikkevarer.
 • Schönjöchl Parasol Bar, Schirmbar Schönjoch Fisser Bergbahnen. Baren er en typisk schirmbar på toppen af bjerget med høj sol, afterskimusik og kolde øl!
 • Hackls Kaller, Obere Dorfstrasse 24. I midten af Fiss ligger denne notoriske natklub. Oplev DJ’s, Apès Ski og en stemningsfyldt atmosfære i en af byens ældste bygninger.

Restauranter og Cafeer

Ønsker man god mad og en roligere stemning, er de hyggelige og stemningsfulde restauranter i Fiss værd at lægge vejen forbi.

 • Schlosshotel Fiss, Laurschweg 28. Sofistikerede og sunde gourmetretter lavet af lokale råvarer er på menuen hos Schlosshotel. Kombineret med nøje udvalgte vine indtager stedet toppen af byens restauranter.
 • Dorfstadl, Obere Dorfstrasse 33. Den gamle lade i centrum af Fiss byder på både lokale, tyrolske retter og international cuisine. 
 • Bonderosa Steakhouse Fiss, Obere Dorfstrasse 3. Dette er ikke bare et klassisk steakhouse. Stedet tilbyder original Wagyu bøf fra Morgan ranchen i Nebraska. Ydermere har Bonderosa Steakhouse et stort udvalg af fine, single malt whiskyer. 

Shopping

Har man brug for en pause fra skiløbet, er der for de shoppelystne mulighed for at gøre et par indkøb i centrum af Fiss. Skulle man mangle udstyr til skiløbet, kan dette også indkøbes.

 • Zum Wohl Tirol, Taleleweg 4. Fører et bredt udvalg i klassiske, østrigske souvenirs og vine.
 • MITBRINGSL, Untergasse 8. Lille og hyggelig butik, der sælger gaver, spil og tilbyder fotoløsninger.
 • Elektro Technik Plangger, Fisser Straße 1. Elektronikforretning.

Indkøb

Skal der handles forsyninger til skiløbet, er der flere velassorterede supermarkeder og specialbutikker med friske dagligvarer:

 • M-PREIS FISS, Fisserstraße 6. Supermarked.
 • METZGEREI PFEIFER, Untergasse 5. Slagter. 
 • SPECK STUBE FISS - HANDL TYROL, Untergasse 2. Special slagterforretning!

Nærområder

Yderligere kan der anbefales ture til nabobyerne, Serfaus og Ladis, som også byder på mange aktiviteter udover skiløbet.

Fiss ligger placeret tæt på tre store lufthavne: München 220 km., Salzburg 240 km., og Innsbruck 90km.

Andre aktiviteter 

 • Indoor Arena Fiss. Tag et spil minigolf, se en film i kinderkino eller lad børnene boltre sig på den store indendørs legeplads. Den store indendørs arena ligger i skidepotet ved Schönjoch 2.
 • Museum Fiss. „s‘Paules und s‘Seppls Haus“. Flot lille museum, der fortæller om livet i det gamle bondehus og i den gamle by.

Sneniveau i Fiss

I løbet af vinterhalvåret er Fiss et ret snesikkert område. Fra uge 49 til uge 14 har niveauet i dalen de sidste mange år ligget på mellem 10 - 30 cm. sne og i bjergene har niveauet været mellem 40 – 150 cm. sne i samme periode. På pisterne er sneen dog altid garanteret takket være et moderne sneanlæg.

Aktuel snesituation

Se de aktuelle snedybder og vejrforhold for Fiss.

Live stream fra Fiss

Se live stream direkte fra skiområdet ved Fiss og følg med i vejrforholdene. Vi har samlet et udvalg at webcams, som transmitterer direkte fra området.

Klik her for at se mere.

     Højeste punkt 2828 m
     Laveste punkt 1200 m
     Byens højde 1436 m
     Antal lifter 68 stk.
     Stolelifter 16 stk. 
     Træklifter 11 stk.
     Kabellifter 11 stk. 
     Liftekap./time 90.000
     Km pister i alt 212 km. 
     Blå/grønne pister 21 stk./47 km.
     Røde pister 47 stk./121 km.
     Sorte pister 18 stk./28 km.
     Off piste Ja
     Længste nedfart N/A
     Langrend 112 km.
     Snekanoner Ja
     Skibus Ja
     Funpark Ja
     Nærmeste lufthavn Innsbruck - 88,5 km.

HOTELLER I FISS

 • Hotel Garni Hubertushof

  Hotellet er centralt placeret og dets beliggenhed er ideel for udflugter af enhver art – uanset om man ønsker skiløb, en tur på langrend eller et hyggelig cafebesøg. Det imponerende områdes store lifter ligger blot 500 meter fra hotellet, ligesom de store nedkørsler ligeledes ender 500 meter fra det familiedrevne Hubertushof. Hotellets værelser er flot møbleret i en charmerende stil med flotte træmøbler og et dejligt lysindfald. Opholdet inkluderer adgang til hotellets wellnessafdeling med sauna og infrarødkabine. Børnene kan boltre sig i det aktivitetsrum og hotellets solterrasse er det oplagte sted at nyde en kold øl.

  Se hotellet
 • Haus zur schönen Aussicht

  Beliggende på en bjergskråning midt mellem Fiss’ pulserende bymidte, liften Sonnenbahn Ladis-Fiss og den fantastiske nedkørsel Winklabfahrt lever Haus zur schönen Aussicht op til sit navn. Haus zur schönen Aussicht rummer over 6 ferielejligheder som kan kombineres og sammensættes i forskellige størrelser. Alle lejligheder er moderne indrettet med et dejligt, lyst lysindfald. Langt de fleste ferielejligheder har enten balkon eller terrasse med udsigt til de fortryllende, hvide bjergtoppe.

  Se hotellet

TRIP TOUR ANBEFALER

Skiområdet omkring Fiss er det oplagte valg, hvis man skal have børn med på skiferien. Grundet den gode infrastruktur, de nemme pister og Bertas Kinderland egner destinationen sig særligt godt til børnefamilien. Et lille bonustip: Fiss har oplevet en stigende popularitet iblandt danske børnefamilier de senere år. Derfor er der alle muligheder for, at ungerne får sig nogle gode venskaber på skiferien.
Fiss, Østrig

VORES ANDRE REJSEMÅL

Flere destinationer i Østrig

Trip Tour har mange andre spændende rejsemål i Østrig. Klik på linket herunder og læs meget mere om vores andre destinationer og hoteller.

TILBUD PÅ SKIFERIER

Se alle vores aktuelle tilbud her

Vi opdaterer løbende vores tilbudsside med aktuelle tilbud på skirejser. Klik på linket herunder for at komme til vores tilbudsside.