SÖLDEN

Sölden - Østrigs gigant

 • Højtbeliggende skiområde og meget snesikkert
 • Gletsjerskiløb fra oktober til maj
 • Egnet til skiløb på alle niveauer
 • Sölden by er meget livlig ift. spisesteder, afterski, sportsaktiviteter og shopping
 • 145 km piste i det meget populære Öztal-område
 • Liftkort gælder også til Obergurgl/Hochgurgl, 120 km piste

Sölden er et af de mest berømte ski- og snowboardområder i Europa og kan samtidig prale af at være World Cup-by. Sölden er Østrigs højest beliggende skiområde (1377 m.). I Sölden kan man opleve alt det, som en ægte skisportsby bør byde på: Afterskiing når det er bedst, wellnessområder, en biograf samt en hovedgade med masser af butikker, restauranter og barer.
Sölden har det hele og lidt til.

 

Omgivelserne

Snesikre og fantastiske Sölden byder på godt skiløb i et skønt og varieret terræn med en god infrastruktur. Der er gletsjer-skiløb, muligheder for offpiste, pukkelpister, brede boulevarder og en fed funpark for snowboardere og andre freeskiers.
Der er udfordringer for alle typer af skiløb – lige fra den mindre øvede til de mest erfarne skiløbere. Nye, hurtigkørende lifter gør, at man ikke generes af ventetider. Dermed kan man i Sölden koncentrere sig om det væsentlige: At stå på ski.

 

Indkvartering

Hos Trip Tour bor man på Hotel Tyrol og på det populære Parkhotel Sölden, som igennem mange år er blevet foretrukket blandt vores gæster. Det skyldes blandt meget andet hotellets perfekte beliggenhed, hvor man er tæt på både centrum og lift.
Trip Tour har desuden et hus i landsbyen Huben, der ligger ca. 11 km. fra Sölden, med selv-forplejning til grupper på op til 16 deltagere.

 

Børn og ski

Sölden er ikke udformet som en decideret familiedestination, men grundet det varierede terræn er der store muligheder for, at de små kan blive trygge ved skiløbet.
Trip Tours indkvarteringer er desuden tæt på både lift og pist, hvilket gør det nemt for hele familien at komme på ski – store som små.
Der er ikke garanti for danske skilærere i Sölden. Skiskolen, som vi samarbejder med, tilbyder dog normalt dette.

 

Meget mere end skiløb

Byens puls er et kapitel for sig selv. Sölden byder på et stort udvalg af muligheder, når skidagen er omme. Har man ikke fået nok af skiløb, er der bl.a. en sports- og tennishal. Indkøbs- og shopping-muligheder er rigeligt repræsenteret i hjertet af byen.
Spisestederne spænder vidt fra flere traditionelle, østrigske restauranter til adskillige italienske spisesteder grundet den korte afstand til Italien. Når aftenen melder sin ankomst, byder Sölden på afterski og et byliv, som de færreste byer kan måle sig med.

 

Læs med om Sölden ved at klikke her! (Åbner i en ny fane)

Skileje

For at sikre at man får korrekt skiudstyr, og dermed bedst muligt udbytte af sit skiløb, samarbejder Trip Tour med Sport 2000 Rent. Sport 2000 ligger flere steder i byen, hvilket gør afhentning af skiudstyr nemt. Som Trip Tour gæst får man op til 15% rabat på leje af udstyr i Sölden. Skiudstyret er helt i top, og bliver af mange gæster rost til skyerne.

Når du lejer skiudstyr via Sport 2000 i Sölden, er det ligeledes muligt at leje gratis udstyr til børn op til 10 år. For hver voksen som lejer, kan et barn op til 10 år leje gratis i samme antal dage.
Dog maksimalt to børn pr. familie. 


De nøjagtige priser på leje af udstyr findes på Skisport 2000 Rents egen hjemmeside.


Udstyret bestilles online og kan hentes dagen før jeres første dag på ski.


Benyt vores direkte link til hjemmesiden her, så får du rabat og samtidig bliver din reservation registreret under Trip Tour. På deres hjemmeside skal man blot vælge sin destination, da selskabet opererer i flere skiområder. I Sölden kan du ligeledes vælge specifik butik, da der ligger flere i Sölden.

Skiskole

I Sölden anbefaler Trip Tour at benytte Schischule Vacancia.
Siden skiskolens etablering i 1990 har Robert Veider og hans team, der taler 9 forskellige sprog, sørget for skiundervisning af højeste kvalitet. I 2012 fik skolen prisen ”Top of the Mountains” for at være den bedste skiskole i området.


Skiskolen tilbyder privatundervisning i ski og snowboard, gruppeundervisning, undervisning i freeriding og undervisning af børn i dens store Kids Snow Circus! Skiskolen garanterer, at der maksimum er 8 personer i hver gruppe. Skolens dygtige instruktører målretter undervisningen til hvert niveau, type og alder. Skiskolen har åbent hver dag, men der er ingen børneundervisning på lørdage.

Der er undervisning fra 9:30 til 11:30 og igen fra 12:30 til 14:30. Man møder kl.9:15 ved Giggijochbahn – Bergstation. Mod 12,5 euro pr. barn/dag er det muligt at lade børnene spise med skiskolen henover middag. Dette kan være en fin fordel og ordning, hvis man som forældre selv er ude at stå på ski.

Hver uge arrangerer skiskolen lette skihop og freestyle, photoshoot, gletsjerrunde, slalomløb og præmieoverrækkelse med diplom, medalje og løbsfoto.

Alle børn får gratis leje af hjelm i skiskolen. Det er ydermere muligt at leje ski, snowboard samt støvler og opnå gode rabatter igennem skiskolen.

Skiskolen har normalt danske instruktører, men antallet er dog begrænset og kan dermed ikke garanteres. Begynderbørn tilgodeses frem for børn, som allerede har skifærdigheder og danske instruktører til voksne vil kun være muligt i det omfang, at der ikke er danske børn, som skal have undervisning.

Vacancia arrangerer også ture til Østrigs højeste bjergtinder. Vandreturene er med erfarne ”Bergführere,” og man kan blandt andet opleve Großglockner - die Wildspitze (3.768 m.) og die Weißkugel (3.739 m.).

Skiskolen kan reserveres enten direkte hjemmefra via skiskolens hjemmeside eller ved at henvende sig på kontoret i Sölden.

Tryk på dette link for at læse meget mere om skiskolen og dens priser.

Öztal-området

Link til interaktivt pistekort i Öztal-området

 

Sölden ligger midt i det populære og anerkendte Öztal-område. Ingen anden dal i Alperne kan tilbyde så meget som Ötztal i Tyrol. Området byder på et terræn i alle sværhedsgrader i et skicirkus med mere end 145 km. piste.

 

Ötztal tilbyder absolut snegaranti. Dette skyldes, at gletsjerene Rettenbach og Tiefenbachfernerer er forbundet med det normale skiområde. Dette giver mulighed for gletsjer-skiløb i langt de fleste af årets tolv måneder. Derudover findes de store boulevarder omkring Giggijoch og det udfordrende terræn omkring Gaislachkogel i godt 3.000 meters højde, hvilket giver selv de mest rutinerede skiløbere sved på panden.

 

Samtidig byder Sölden på fantastiske offpiste muligheder, pukkelpister, brede boulevarder og en funpark for snowboardere og freeskiers. 
De moderne og hurtig-kørende lifter gør, at man ikke generes af ventetider, hvilket medvirker til, at man i stedet bruger tiden på det centrale: At stå på ski. 
Trænger man til en pause i løbet af dagen, kan denne nydes i en af de 31 forskellige hytter og restauranter i området.

 

Såfremt området omkring Sölden ikke er tilstrækkeligt for at få dækket sit behov, kan man også benytte liftkortet i Obergurgl/Hochgurgl-skiområdet, der blot ligger 14 km. fra Sölden. Her finder man et af Alpernes bedste skiområder med 110 km. fantastiske pister. Hvis man køber et liftkort til minimum 3 dage, gælder det til begge områder.

Aktiviteter i Sölden

Sölden byder på et rigt udvalg af aktiviteter, hvis man har brug for en pause fra skiløbet. Byen byder på alt lige fra restauranter, barer til shopping og kælketure.

 

Barer

Når dagens skiløb er ved at nå sin ende, melder trangen til en kold øl og afterskiing sig. I Sölden får man et udvalg af muligheder, som de færreste skiferier kan byde på. Talrige barer byder gæsterne indenfor med hver deres specielle koncept. Trip Tour anbefaler:

 • Giggi Stern – Ved toppen af Giggijochahn. Der er garanti for solskin og iskold øl. Kan man ønske sig mere?
 • SnowRock cafe – Bør man besøge, hvis man er til live-musik, syngende barpersonale og karaoke.
 • Schirm-bar – Er yderst populær og allerede fyldt op fra tidlig eftermiddag. Her bydes der på ægte afterski-stemning til langt hen på aftenen.

Når mørket falder på i Sölden, åbner flere diskoteker dørene op for en lang nat.

Her anbefaler Trip Tour:

 • Lawine – Söldens største diskotek. Lukker først ved syvtiden om morgenen. Diskoteket er delt op i flere afdelinger og spiller forskellige former for musik.
 • Ötzikeller – Ikke så stort som Lawine. Er man ikke til røg, anbefales Ötzikeller. Samtidig siger rygterne, at Söldens bedste DJ og barstole findes her.

Er benene udmattede efter både skiløb og afterski, er det ikke et problem at få en taxa hjem. For cirka 5 euro kan man blive kørt næsten alle steder hen i byen.

 

Restauranter

Aktivitet og ømme ben om dagen kræver god mad om aftenen. Der findes utallige restauranter i Sölden. Trip Tour anbefaler:

 • Ice Q – Ønsker man at nyde både mad og udsigt, anbefales et besøg på restauranten Ice Q, som ligger på toppen af bjerget. Her serveres både frokost og aftensmad.
 • Die Alm – Er man til det traditionelle østrigske køkken, anbefaler vi Die Alm. Stedet har et stort udvalg af klassiske retter, som serveres af tjenere i den klassiske tyroleruniform.
 • Onkel Toms – Byens bedste pizza! Man sammensætter selv fyldet ved at sætte kryds ud for ingredienserne.

Shopping

Er behovet til andet end skiløb, er centrum af Sölden et godt sted at shoppe. Mangler man skiudstyr og lignende, er der flere steder, som tilbyder dette.

 • Glanzer center – Sports and Lifestyle, Dorfstraße 25, 6450 Sölden –  Har alt fra anerkendte sportsbutikker som Intersport til moderigtige butikker som det populære og højkvalitets norske vintermærke Napapijiri. Der forhandles både voksen- og børnestørrelser.
 • Sportlife Brugger, Dorfstraße 25, 6450 Sölden – Denne butik er Sportlife Bruggers flagskib. Fordelt på over 900 m2. kan man finde alt, hvad sportshjertet begærer. Skitøj, modetøj til både sommer og vinter fra alle topmærkerne.

Indkøb

Proviant kan købes i de velassorterede supermarkeder med friske dagligvarer og priser lig med de danske.

 • Spar Markt - Ennemoser OHG, Dorfstraße 25, 6450 Sölden.
 • MPREIS, Dorfstraße 153, 6450 Sölden.
 • Ôztal Apotheke, Gemeindestraße 1, 6450 Sölden.

Yderligere aktiviteter

Har man energi til det, anbefaler Trip Tour, at man om aftenen prøver den legendariske 5 km. lange kælketur fra Silbertal i næsten 2000 meters højde ned til dalen. Samtidig er der også mulighed for natskiløb med glühwein og fyrværkeri.
Trænger man til afslapning og vand, anbefales Freizeit-Arena med Ötztaler Alpenbad, hvor der er rig mulighed for vand og wellness med et 25 m2 stort bassin og en afslappende oplevelsessauna. Man kan også besøge Aqua Dome i Längenfeld, som garanterer afslapning og wellness i fantastiske arkitektoniske omgivelser.
Sidst men ikke mindst er der et væld af sports-muligheder i byen, der inkluderer en sports- og tennishal, et fitnesscenter, skøjteløb, curling, bowling og en biograf.

Sneniveau i Sölden

I løbet af vinterhalvåret er Sölden meget snesikkert grundet områdets høje beliggenhed. Fra uge 49 til uge 14 har niveauet i dalen de sidste mange år ligget på 10-15 cm. sne og i bjergene har niveauet været mellem 140-290 cm. sne i samme periode.

 

Aktuel snesituation

Se de aktuelle snedybder og sneforhold for Sölden her.

 

Live stream fra Sölden

Se live stream direkte fra skiområdet i Sölden og følg med i vejrforholdene. Vi har samlet et udvalg af webcams, som transmitterer direkte fra Öztal-området.

Se mere via dette link.

     Højeste punkt 3340 m
     Laveste punkt 1350 m
     Byens højde 1377 m
     Antal lifter 32 stk.
     Stolelifter 16 stk. 
     Træklifter 9 stk.
     Kabellifter 8 stk. 
     Liftekap./time 68.000
     Km pister i alt 144 km. 
     Blå/grønne pister 19 stk./67 km.
     Røde pister 14 stk./48 km.
     Sorte pister 7 stk./27 km.
     Off piste Ja
     Længste nedfart 15 km.
     Langrend 5 stk./15 km.
     Snekanoner Ja
     Skibus Ja (gratis)
     Funpark Ja
     Nærmeste lufth. Innsbruck, 80 km

HOTELLER I SÖLDEN

 • Parkhotel Sölden

  Hyggeligt hotel i midten af Sölden. Hotellet byder på en god og afslappet atmosfære med et altid smilende og venligt personale, som er kendt for at tage sig rigtig godt af deres gæster. Beliggenheden er perfekt. Pisten ender ca. 100 meter fra hotellet, der ligger i gåafstand til Giggijochliften. Ønsker man ikke at gå til liften, kører skibussen i pendulfart i umiddelbar nærhed af hotellet.

  Se hotellet
 • Hotel Tyrol (Riders Inn)

  Midt i den notoriske by, Sölden, ligger Hotel Tyrol (Riders Inn) omgivet af de smukke Öztaler bjerge. ”Hotel Tyrol (Riders Inn) er 4-stjernet luksus til en 3-stjernet pris” og har den perfekte balance mellem østrigsk charme og moderne komfort.

  Se hotellet
 • Ferienhaus Huben

  Rigtig godt og nyrenoveret hus for grupper med op til 16 deltagere. Stueetagen indeholder: 2 dobbeltværelser med fælles bad og toilet. 1 dobbeltværelse med eget bad og toilet. Spise/opholdsstue med en hyggelig kakkelovn, et stort TV samt spiseplads til hele gruppen.

  Se hotellet

TRIP TOUR ANBEFALER

Hvis vinteren er sparsommelig med himlens snefnug, så tag til det højtliggende Sölden. Den legendariske skisport by har alt, hvad hjertet begærer: Snesikre gletsjere, en livgivende og dynamisk puls, god afterskiing, fede butikker og ikke mindst et fantastisk varieret terræn. Sölden er perfekt til drengeturen, den rutinerede gruppe eller parret med masser af skierfaring.
Sölden, Østrig

VORES ANDRE REJSEMÅL

Flere destinationer i Østrig

Trip Tour har mange andre spændende rejsemål i Østrig. Klik på linket herunder og læs meget mere om vores andre destinationer og hoteller.

TILBUD PÅ SKIFERIER

Se alle vores aktuelle tilbud her

Vi opdaterer løbende vores tilbudsside med aktuelle tilbud på skirejser. Klik på linket herunder for at komme til vores tilbudsside.