WESTENDORF / SKIFERIE / ØSTRIG / PISTEKORT / HOTELLER

Westendorf - Vores gæsters favorit

 • Meget børnevenlig destination
 • Danske instruktører på skiskolen
 • Alle hoteller ligger tæt på lift og piste
 • 279 km piste i alle sværhedsgrader

Midt i det store skiområde Kitzbüheler Alpen ligger den utrolig charmerende skisportsby, Westendorf. Byen, som tidligere er blevet kåret til Europas smukkeste landsby, er beliggende i 800 meters højde og har en unik beliggenhed, da pisterne ender i centrum. Dette er både yderst praktisk efter en dags endt skiløb og dejligt nemt om morgenen, da man kan gå til lifterne.

 

Omgivelserne

Skiterrænet i Westendorf er gennem de seneste år blevet væsentligt optimeret med både nye pister og lifter, så byen nu er blevet en integreret del af Kitzbüheler Alpen. Her er skiløb for alle - såvel begyndere som mere erfarne skiløbere. Liftkortet, som er inkluderet i prisen, dækker SkiWelt Wilder Kaiser, og har med sine 279 km. piste et terræn, som giver langt de fleste mere end udfordring nok. Det er muligt at opgradere liftkortet, så det dækker hele Kitzbüheler Alpen, hvilket i realiteten vil sige, at man udnytter de 449 km. piste, som tidligere var de selvstændige skiområder Kirchberg/Kitzbühel og SkiWelt Wilder Kaiser. Dog giver opgraderingen adgang til mere end 1000 kilometer pister fordelt over flere selvstændige skiområder såsom Saalbach, St. Johan i Tirol og mange flere. Er man til langrend, er der også flere muligheder for dette. Løjperne starter ca. 100 meter fra centrum og området byder på flere ruter rundt om i dalen.

 

Indkvartering

Vores mangeårige erfaring i Westendorf afspejler sig i udvalget af indkvarteringer, som alle er udvalgt for at give vores gæster den bedste skiferie. Indkvarteringerne er alle placeret i centrum, tæt ved skiskolen og tæt ved lift og piste. Dette sikrer en optimal udnyttelse af skiferien med fokus på det, det drejer sig om: At stå på ski. Hos Trip Tour er der mulighed for at blive indkvarteret på både standard- og luksushoteller samt i lejlighedskomplekser med mulighed for kvart- eller halvpension. Enkelte steder er der også mulighed for ski in/out.

 

Børn og ski

Westendorf er den perfekte destination for børnefamilier. Med Trip Tour bor man tæt på lift og piste, hvilket gør det nemt for hele familien, store som små, at komme på ski. Børnebakken ligger i centrum og er dermed meget tilgængelig for alle - også selvom du ikke står på ski. Dette kan være en fordel for børnefamilier, hvor bedsteforældrene måske er med til at passe de små, imens mor og far selv er ude på pisterne. På skiskolen er der desuden dansktalende skilærere, hvilket bevirker, at alle børn kan få det maksimale ud af undervisningen.

 

Meget mere end skiløb

Westendorf byder desuden på meget mere end fantastisk skiløb. Byens centrum er præget af smukke og historiske bygninger, og man mødes af en afslappet og venlig betjening på de lokale cafeer og restauranter. I byens midte findes flere små forretninger, et gammelt mejeri, kaneudlejning og selvfølgelig afterski for alle aldre. Rejser man med Trip Tour, har man desuden mulighed for at deltage i flere aktiviteter arrangeret af vores rejseleder. Heriblandt en kælketur, som er sjov for hele familien.

Se mere om SkiWelt Wilder Kaiser ved at klikke her! (Åbner i en ny fane)

Skileje

For at sikre, at man får det helt rigtige skiudstyr og dermed den bedste skirejse, samarbejder Trip Tour med Skisport Hausberger. Hausberger ligger i centrum af Westendorf og tilgås derfor nemt, når man skal afhente sit skiudstyr. Skiudstyret er af høj kvalitet og servicen er helt i top. Hvis støvlerne strammer eller skiene er for korte, kan man altid komme forbi i løbet af ugen og få tilpasset både ski og støvler.

Skiudstyr kan være dyrt, hvis hele familien skal klædes på. Priserne hos Skisport Hausberger er dog relativt lave sammenlignet med andre destinationer og udbydere. Dette er værd at tage med, når man overvejer, hvor skiferien skal gå hen.

Som noget specielt får alle Trip Tours gæster 15% rabat hos Skisport Hausberger, hvis man booker hjemmefra og betaler kontant på destinationen.

De nøjagtige priser på leje af udstyr findes på Skisport Hausbergers egen hjemmeside her.

Booker du online, så husk at opgive dit billetnummer samt Trip Tour i kommentarfeltet.

Skiskole

Trip Tour har i mange år samarbejdet med skiskolen TOP, der er centralt placeret i Westendorf.
Tilbage i december 1990 startede Jakob Hirzinger ’TOP Schischule’ i Westendorf. I dag beskæftiger skiskolen over 40 kvalificerede ski- og snowboardinstruktører. Uanset hvilket niveau, hvilken type eller alder, sammensætter skiskolen det mest optimale træningsprogram og undervisningsforløb. 
Skiskolen har åbent hver dag, men der er dog ikke undervisning på lørdage.

Skiskolen tilbyder undervisning til både børn og voksne. Det er også muligt at bestille privattimer og timer til grupper.
Skiskolen foregår hver dag i 4 timer fra 10-12 og igen fra 13.30-15.30. 
Det er muligt at lade børnene spise med skiskolen henover middag, hvilket kan være en fordel, hvis man som forældre selv er ude at stå på ski. 
Skiskolen har deres eget lille ”bambini vinterparadis” for de yngste på øvebakken, hvilket er ideelt for skiundervisning til de mindste.
Hver uge afholder skiskolen et lille slalomrace, og om fredagen er der en stor præmieoverrækkelse med diplom og medaljer til alle deltagere.

 

Danske instruktører

Skiskolen råder over flere danske instruktører. Det skal dog understreges, at de danske instruktører fordeles ud fra princippet: "børn og begyndere først.” Derfor vil danske instruktører til voksne kun være muligt i det omfang, at der ikke er danske børn, som skal have undervisning.

Skiskolen bør reserveres hjemmefra for at sikre plads, men betales kontant til rejselederen på destinationen. Gæster hos Trip Tour får desuden 10 % rabat på skiskolen ved bestilling hjemmefra eller via vores rejseleder ved ankomst til destinationen.

Tryk på dette link for at læse meget mere om skiskolen og dens priser.

SkiWelt Wilder Kaiser og Kitzbüheler Alpen

Link til interaktivt pistekort over SkiWelt og Kitzbüheler Alpen

 

Westendorf er en del af det store skiområde "Kitzbüheler Alpen". I realiteten er området en fusion af de tidligere skiområder, SkiWelt Wilder Kaiser og Kirchberg/Kitzbühel. Området er i de senere år blevet væsentligt optimeret, så det nu er et af Østrigs bedste og største skiområder med udfordringer for såvel begyndere som mere erfarne skiløbere. Sneen er garanteret helt fra starten af vintersæsonen og indtil foråret takket være et moderne og effektivt sneanlæg.

Liftkortet, som er inkluderet i prisen hos Trip Tour, gælder til hele SkiWelt Wilder Kaisers 279 km. store pisteområde. De seneste år er liftsystemet i Westendorf blevet udbygget således, at man nu har let adgang til hele området, da man kan stå på ski hele vejen til Brixen, hvorfra man kan komme videre rundt til de andre byer.

Området dækker alle typer af sværhedsgrader, når det kommer til pisterne. Her oplever man masser af forskellige pister, der giver langt de fleste mere end udfordring nok. Der er desuden spændende funparks til snowboardere samt diverse familie- og børneaktiviteter med fortrinlige nedfarter.
I skiterrænet finder man både de store brede boulevarder, de lidt vanskeligere røde pister, samt de sorte pister omkring Choralpe og Hohe Salve. Der er selvfølgelig også rigtig fine muligheder for pukkel- og offpiste. SkiWelt Wilder Kaiser er det perfekte område til de lange dagsture. Her kan man nemlig nå ud til adskillelige byer og nedfarter uden at klikke sig ud af skiene.

Ønsker man udfordringer udover SkiWelt Wilder Kaiser, er der mulighed for udvidelse af liftkortet til hele Kitzbüheler Alpen. Dette liftkort giver adgang til over 1000 km. piste. Dette indbefatter også andre skiområder såsom Saalbach, St. Johan i Tyrol og mange flere. Reelt set vil gæster i Westendorf, som køber dette liftkort, udnytte de 449 km. pister i Skiwelt Wilder Kaiser og Kirchberg/Kitzbühel området. 
Fra Westendorf er der nem adgang til Kirchberg/Kitzbühel via Pengelsteinliften beliggende i udkanten af Kirchberg. Herfra kan man komme videre ud til Pass Turn eller prøve kræfter med Hahnenkamm, der er World Cup-pisten ned til Kitzbühel.

Aktiviteter i Westendorf

Ønsker man andet end skiløb, har man i Westendorf rig mulighed for opleve andre aktiviteter. 

Barer

Vil man opleve den klassiske afterski-stemning, er der flere steder i Westendorf, som lever op til dette:

 • Bruchstall, Nachtsöllberg 1 – På toppen af børnebakken ligger denne festlige afterskibar og restaurant. Stedet er et perfekt afslutningssted efter en god dag på ski, da skiløbet ender der og da man med børnene efter skiskolen kan tage turen med børneliften derop. Her er der god musik og stemning både indenfor eller ude på den store terrasse.
 • Moskito, Dorfstraße 24 – Baren har en skøn atmosfære, god service og der spilles alle genrer af musik.
 • Karat, Dorfplatz 2, – Bar og diskotek med afterski, fest og glade mennesker.

Restauranter og Cafeer

Ønsker man god mad og en roligere stemning, er de hyggelige og stemningsfulde restauranter i Westendorf by oplagte at besøge.

 • Vital Landhotel Schermer – Bredt udvalg af internationale retter samt et stort udvalg af gode vine og lokal, østrigsk snaps.
 • Hotel Jakobwirt – Traditionel østrigsk restaurant med rigtig god service og internationalt menukort. Måske byens bedste spisested.
 • Cafe Elizabeth – Stort udvalg af kager og desserter. Et oplagt sted at tage en kaffepause i løbet af sin ferie. Desuden mulighed for forskellige retter til frokost.
 • Mundart – Pizzeria i centrum af Westendorf. Bredt udvalg af gode pizzaer og andre italienske retter. 

Shopping

Har man brug for en pause fra skiløbet, er der for de shoppelystne mulighed for at gøre et par gode indkøb i centrum af Westendorf. Skulle man mangle udstyr til skiløbet, er der oftest også mulighed for at gøre en god handel i de lokale butikker.

 • Skisport Hausberger – Fører et bredt udvalg af skiudstyr, som man både kan leje og købe. Har man behov for et par nye skisokker, vanter eller lignende, er dette stedet at besøge. Som gæst hos Trip Tour opnår man desuden rabat.
 • FLIC FLAC, Fashion Boutique, Dorfstraße 17 – Lille og fashionabel butik, hvor ejeren er meget gæstfri og altid får sine kunder til at føle sig tilpas. Der er et varieret udvalg af tøj.
 • Zappel Philip, Children fashion, Peter-Neuschmid-Straße 6 – Børne- og ungdomsforretning, der har et udvalg til enhver lejlighed.

Indkøb

Skal der handles forsyninger til skiløbet, er der flere velassorterede supermarkeder med friske dagligvarer:

 • BILLA Westendorf, grønthandler, Sennereiweg 17.
 • HOFER / ALDI, Supermarked, Mühltal 1.
 • SPAR Westendorf, Supermarked, Dorfstraße 14. 

Nærområder

Yderligere kan der anbefales ture til nabobyerne Söll, Ellmau, Kitzbühel og Kirchberg. Her er der yderligere mulighed for at tilfredsstille behovet for shopping og afterski. 

Westendorf ligger placeret tæt på tre store lufthavne:
München (150 km.), Salzburg (80 km.), og Innsbruck (80 km.).

Andre aktiviteter

 • Kanetur – Ved siden af det tidligere hotel Theresianna ligger byens to kaneudlejere, hvorfra man kan komme på tur igennem byen, ud i skoven og tilbage igen. Der er mulighed for at medbringe drikkevarer, ligesom det kan anbefales at tage et stop i den hyggelige hytte Aunerhof, som er placeret halvvejs på ruten.
 • Kælketur – Alle bør gøre sig den tjeneste at prøve den over 3 km. lange, naturlige kælkebane. Med et fald på over 400 meter er det en oplevelse, som man bestemt ikke glemmer. Det anbefales især at prøve den om aftenen, hvor banen med sine mange hårnålesving er oplyst.
 • Westendorf Mejeri – Besøg det gamle mejeri og bliv introduceret til Østrigs mange forskellige oste. Bor man i lejlighed, er det oplagt at gøre et par indkøb til ugen netop her.

Sneniveau i Westendorf

I løbet af vinterhalvåret er Westendorf et ret snesikkert område. Fra uge 49 til uge 14 har niveaet i dalen de sidste mange år ligget på mellem 20-70 cm. sne og i bjergene har niveauet været mellem 60-140 cm. sne i samme periode. Takket være et meget moderne sneanlæg, er sneen på pisterne dog altid garanteret!

Aktuel snesituation

Se de aktuelle snedybder og sneforhold for Westendorf her.

Live stream fra Westendorf

Se live stream direkte fra skiområdet ved Westendorf og følg med i vejrforholdene. Vi har samlet et udvalg at webcams, som transmitterer direkte fra området.

Klik her for at se mere.

     Højeste punkt 1957 m
     Laveste punkt 620 m
     Byens højde 780 m
     Antal lifter  90 stk.
     Stolelifter 36 stk. 
     Træklifter 39 stk.
     Kabellifter 15 stk. 
     Liftekap./time 212.100
     Km pister i alt 280 km. 
     Blå/grønne pister 99 stk./136 km.
     Røde pister 74 stk./129 km.
     Sorte pister 13 stk./17 km.
     Off piste Ja
     Længste nedfart 7 km.
     Langrend 250 km.
     Snekanoner Ja
     Skibus Ja
     Funpark Ja
     Nærmeste lufth. Innsbruck, 85 km.

 

HOTELLER I WESTENDORF

 • Haus Sonnwend

  Mere centralt kan man ikke bo. Sonnwend er placeret midt i centrum og direkte ved skiskolens øvebakke og lift. Alle 4 nyrenoverede værelser på første og anden sal er lyse og venlige med bad, toilet og TV. Det er regulære dobbeltværelser med balkon. De fleste mod syd. Spisestuen og solterrassen er til gæsternes disposition. Med tekøkken i spisestuen er der mulighed for at lave sig en kop kaffe om aftenen.

  Se hotellet
 • Hotel Post

  Tyrolerstemningen og gæstfriheden er i top på Hotel Post, som har en perfekt beliggenhed midt i centrum af Westendorf. Der er kun 100 meter til nærmeste lift og pist. Værelserne på Hotel Post er rummelige, flotte og charmerende i den typiske, moderniserede tyrolske stil. Hotellet tilbyder 5 forskellige værelseskategorier inkl. dobbeltværelser og familieværelser.

  Se hotellet
 • Vital Landhotel Schermer

  Flagskibet blandt vores hoteller i Westendorf. Udover de 4 stjerner er hotellet tildelt "Superior"-mærket, som gives til meget få udvalgte hoteller. Hotellet er beliggende i centrum med kun 50 meter til nærmeste lift og pist. Der hersker en flot og afslappet atmosfære på hotellet, som råder over mere end 70 værelser samt rigtigt gode og rummelige opholdsfaciliteter med bl.a. legerum til de mindste og bordtennis samt fodboldspil for de lidt større børn.

  Se hotellet
 • Hotel Jakobwirt

  Med en placering i centrum, lige ved siden af rådhuset, bor man midt i Westendorf og alligevel tæt på lift og pist. Hotel Jakobwirt er et af byens ældste hoteller med en historie, som rækker flere hundrede år tilbage. Værtsfamilien driver hotellet med en god personlig kontakt til gæsterne og huset er kendt for sit gode køkken samt gode betjening.

  Se hotellet
 • Pension Georg

  Det hyggelige Pension Georg ligger centralt placeret i et fredeligt område i midten af Westendorf. Med kun 300 meter op til T-liften på skiskolens pist og 100 meter til byens butikker, er hotellet ideelt for de rejsende, der ønsker nemhed og hygge samtidig med en central placering.

  Se hotellet
 • Haus Leo

  Midt i Westendorfs fortryllende vinterparadis ligger Haus Leo. Med en placering midt imellem byens charmerende bymidte og den store gondol, Alpenrosenbahn, er det charmerende pensionat et oplagt valg til skiferien. Et par hundrede meter væk finder man både skiudlejning, skiskole, restauranter, indkøb og byens to børnebakker.

  Se hotellet

TRIP TOUR ANBEFALER

Området er perfekt for de rejsende, der ikke ønsker at køre rundt på de samme pister hele ugen. SkiWelt Wilder Kaiser er med sine 279 km. sammenhængende pister et af Østrigs største skiområder, og det er muligt at stå på en ny pist og opdage et nyt hjørne af skiområdet hver eneste dag! Ydermere er Westendorf ideelt for børnefamilien, da man trygt kan overlade de yngste til de danske skiinstruktører.
Westendorf, Østrig

Vores andre rejsemål

Flere destinationer i Østrig

Trip Tour har mange andre spændende rejsemål i Østrig. Klik på linket herunder og læs meget mere om vores andre destinationer og hoteller.

Tilbud på skiferier

Se alle vores aktuelle tilbud her

Vi opdaterer løbende vores tilbudsside med aktuelle tilbud på skirejser. Klik på linket herunder for at komme til vores tilbudsside.