Jul og nytår på ski

Hvorfor skal man holde skiferie i Østrig over julen?

Alt imens vi danskere stresser os igennem decembers mørke og regn, nyder alperne ofte godt af uanede mængder sne og frost. Oftest er det muligt at opleve bjældeklang i sin oprindelige forstand, når kaneturen glider igennem et ægte vinterparadis i Alpernes sneklædte landskab.
December i Østrig er præget af en udtalt charmerende julestemning. Bjergnisserne har indtaget pisterne, kirkeklokkerne kalder til midnatsmesse og hestene er spændt for de gamle kaner.

Pulversne, Kaiserswetter og frihed på pisterne hører oftest de tidlige januaruger til, men hvis I allerede tager afsted i december, kan I opleve alt det bedste ved alperne samtidig med den charmerende juletid.

 

… og hvorfor skal I blive i Østrig over nytåret?

Nytåret i Danmark bliver ikke sjældent en lidt kedelig affære med gråvejr, tåge og manglende sigtbarhed. Dette lægger selvsagt en dæmper på de ellers så festlige gemytter, og champagnens bobler kan hurtigt få en kedelig eftersmag hos selv den mest feststemte gæst. 
 
Hvorfor ikke benytte anledningen til at give dig selv og dine nærmeste en vidunderlig oplevelse i stedet? Findes der reelt noget bedre end at starte et nyt år med et forfriskerende vindpust fra bjergenes kolde vinterluft? Forestil dig at mærke, hvordan det forgangne år bliver visket væk med hvert et nyt strejf i den nyfaldne puddersne. Nytår i Alperne byder på storslåede fyrværkeriopvisninger, traditionelle og velsmagende menuer, god stemning og ikke mindst fantastisk skiløb. Tag champagnen med op i bjergenes sne og gør nytårskur med udsigt ud over verdens top. 

 

Men er der så god plads på pisterne i Østrig over jul og nytår? 

Både tilrejsende skientusiaster og lokale bjergtrolde anvender fridagene omkring jul og nytår til at afprøve sæsonens spæde skiform og fylde kroppen med bjergluft inden den store skiferie venter senere på sæsonen. Dette kan nogle gange skabe et trængselsproblem på store klassiske skidestinationer. Her står man i kø ved lifterne og kan knapt nok finde fodfæste på pisternes opkørte eftermiddagssne. 
 
I Kirchberg, Westendorf og Obergurgl/Hochgurgl er trængsel og alarm dog ikke et problem omkring jul og nytårstid! På grund af skisportsområdernes sublime infrastruktur og byernes placering lige ved pisterne bliver det aldrig rigtigt et problem at finde råderum eller ro på skituren.
Især på Gasthof Ski-Rast i Kirchberg oplever man ikke det store rykind fra nær og fjern på de tilstødende pister, da hotellet ligger placeret for foden af en afsidesliggende krog i det legendariske Kitzbüheler Alpen.

 

Vil du opleve alpernes bedste tid til billige priser? Så se med her