SIKKERHED PÅ BJERGET

Med den rette viden kan du minimere risikoen for skader og ulykker

Fantastiske og vidunderlige oplevelser venter i sneen, men inden vintereventyret i Alperne starter, er det vigtigt at tage sine sikkerhedsforbehold. Bjergene er uforudsigelige og sneen, vejret samt konjunkturerne er som oftest drilske og uberegnelige.

HUSKEREGLER

Hos Trip Tour vil vi gøre alt for, at I kommer sikkert gennem jeres skiferie. Derfor har vi udarbejdet en liste med ting, der er værd at tage in mente, når turen går op til bjergenes tinder:

 1. Hold altid nogen orienteret om, hvor du tager hen.
 2. Respekter vejret!
 3. Overvurder aldrig dine egne evner.
 4. Lyt til mennesker med erfaring på bjerget.
 5. Gå og kør aldrig alene på bjerget.
 6. Spar på kræfterne – det er ikke en skam at holde gode pauser.
 7. Vend om i tide.
 8. Tag ikke på lange ture uden træning.
 9. Medbring altid det rette udstyr mod uvejr, kulde, laviner etc.
 10. Brug kort og kompas.
 11. Respekter den angivne lavinefare!

GUIDER

Står du på ski i Westendorf, er altid muligt at ringe til vores guider, hvis uheldet skulle være ude. Vi hjælper selvfølgelig også pr. telefon, hvis du rejse til et af vores andre rejsemål. Alle vores guider har været igennem et førstehjælpskursus og kører naturligvis med hjelm. Guiderne er dagligt i kontakt med de lokale og bjergselskabet, hvorfor de altid er opdateret med den nyeste information om sikkerhed, sneforhold og vejr!
Vores guider arrangerer pistevisning fra dag ét på jeres ferie. Tag med på disse og undgå at fare vild på jeres egne ture!

OFFPISTE

Som udgangspunkt er alt skiløb uden for afmærkede og præparerede pister offpiste. Offpiste skiløb er forbundet med mange udfordringer, der kan udsætte skiløberen for fare, og derfor er sikkerhed altafgørende. Skiløb i disse områder sker på eget ansvar og alle, der færdes i dette terræn, bør derfor have den nødvendige kundskab, teknik og viden til at bedømme lavinefaren. Det er derfor vigtigt, at man følger skiltene, afmærkningerne og den angivne lavinefare.
Trip Tour anbefaler, at man kun kører offpiste med en bjergguide. Disse guider har gennemgået en grundig uddannelse i sikkerhed på bjerget og har et stort kendskab til lokalområdet. Derfor bliver oplevelsen også meget bedre. Det er muligt at finde bjergguider på alle destinationer. Kontakt Trip Tours rejseledere på destinationen, hvis I har yderligere spørgsmål hertil.

UDSTYR

For at opnå en god og sikker dag på ski, er det nødvendigt at have det rette sikkerhedsudstyr.
Kør derfor altid med:

 1. Hjelm.
 2. De rette ski til terrænet.
 3. Skibriller/solbriller der egner sig til forholdene.
 4. Rygsæk med ekstra tøj (sokker, trøje, et par ekstra handsker etc.).
 5. Hav altid lidt vand og en chokoladebar med på turen, såfremt man kører kold ude i ingenting.
 6. Førstehjælpsudstyr.
 7. En mobiltelefon (og nummeret til guiderne og sikkerhedsfolkene på pisterne).
 8. Rygskjold (hvis du skal køre i parken eller på offpiste).

LAVINEFARE

Det er vitalt at respektere den angivne lavinefare. I terræn med mere end 20 – 30 graders hældning er risikoen for laviner altid til stede.
Den aktuelle lavinefare kan ses ved liftstationerne og på diverse pistekort i skiområdet. Det er også muligt at forhøre sig hos Trip Tours skiguider.

På denne officielle EU-hjemmeside vil du kunne følge med. Se den ved at klikke her! (Åbner i et nyt fane)

 

Pas godt på hinanden!