De bedste ski-apps til skiferien

For langt de fleste kan det synes som om, at skiferien allerede er ovre, inden den startede. Som var det et blink med øjet, kan det nogle gange føles som om, at sæsonen i Alperne kun varede et øjeblik – og fordi langt størstedelen af os kun får chancen for at erobre bjergene i Østrig en enkelt gang eller to om året, er det derfor endnu mere vigtigt, at man får det meste ud af skituren!

Med en lille smule hjælp fra disse ski-apps kan du tage din næste skiferie i Østrig til det næste niveau. 

 

1. Ski Tracks/Ski Tracker+

undefined

Pris: 9 kroner/17 kroner (gratis i en begrænset udgave)

Platform: iOS og Android
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner. Vi elsker Ski Tracks! Det er en simpel brugerflade og det er nemt at tracke sin tur på ski eller snowboard. Fartmåleren passer ikke altid, men som regel måler den hurtigere end det reelle. ;-) Man skal dog huske at slukke appen, når man kører i bil, da den ellers regner dette med i ens datasæt.

 

Skal du i gang med at downloade fede apps før skiferien, er denne svær at komme udenom. Ski Tracks er en af de mest populære apps i genren – og med god grund. Appen registrerer alle dine ture ned ad pisterne og sætter tal på din fart, pistens stejlhed, højde, antal kilometer og meget andet. Efterfølgende kan du både se hver tur for sig og hele dagens skiløb i 3D via Google Earth.

Tager du et billede, bliver det desuden geotagget, så du efterfølgende kan se, hvor på ruten det er taget. Appen bruger GPS og ikke dataforbindelse, så du behøver ikke bekymre dig om at få en gigantisk telefonregning efter ferien. Hvad venter du på? Download appen, tryk start og kom afsted på skiene!

 

2. Ski School

undefined

Pris: 45 kroner (gratis i en begrænset udgave)

Platform: Appen findes til iOS i udgaverne Beginners, Intermediate og Advanced
Vurdering: 3 ud af 5 stjerner. Instruktøren i appen demonstrerer fornemt, hvordan man bør stå på ski – og dette er måske det tætteste, man kommer på privatundervisning i lommeformat. Desværre kan der være problemer med lyden og hastigheden i appen.

Uanset om du er nybegynder, let øvet eller rutineret på ski, kan du altid blive lidt bedre. For eksempel med denne app, hvor en skiinstruktør giver dig gode og konkrete råd til at pudse teknikken af og give dig mere selvtillid på pisten. Vejledningen foregår via videolektioner, hvor du bliver guidet i alt fra sving til udstyr. Du får desuden stikord, så du bedre kan huske, hvad du har lært, og Ski School kan således være brugbar både dagen før, du skal på ski, og når du har taget skiene på og eksempelvis sidder i liften.

  

3. AccuWeather

undefined

Pris: Gratis

Platform: iOS og Android
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner. Appen har en enorm database, men desværre halter de akkurate prognoser nogle gange i bjergene.

Vejret er en stor og vigtig del af det at være på skiferie. Accuweather har alt, hvad du har brug for til din næste tur i bjergene! Få de sidste nye meldinger om vejret og skiinformationer på dit skisportssted, samt aktuelle og kommende vejrforhold i lige præcis dit skiområde. Et must-have for alle skisportsentusiaster!

 

4. Trace Snow - Ski + Snowboard Tracker

undefined

Pris: Gratis
Platform: iOS og Android
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner. En essentiel app for alle bjergtrolde! Der kan være problemer med upload-funktionen.

AlpineReplay har formået at lave førsteklasses app, der er blevet rangeret som den bedste vintersportsapp af Men’s Health Magazine. Appen kan tracke hele din dag på bjerget en fart. Mål blandt andet din fart, distance, tid i liften, kalorieforbrug og meget mere. Appen fortæller dig automatisk hvilke lifte, du har taget – og adskiller også dine ture fra hinanden.

 

5. SkiLynx

undefined

Pris: 18 kroner
Platform: iOS og iWatch
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner. Appens sociale og kommunikative aspekter fungerer upåklageligt, men appen dækker endnu ikke alle skiområder i verden.

Se præcis hvor dine venner eller familie befinder sig på bjerget! Med SkiLynx kan man skabe sin egen private skigruppe og dele sine lokationer med hinanden i appens chatforum. Appen formår at gøre det nemt at være i kontakt med resten af sin gruppe på bjerget, og man kan endda se pæcist, hvilken lift eller pist ens venner kører på – i realtid. Den perfekte ski-app, hvis man kører på ski med sine venner eller familie.

 

6. Bergfex/Ski – Wetter & Schnee

undefined

Pris: Gratis

Platform: iOS og Android
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner. Upåklagelig ski-app!

Bergfex/Ski er appen, der giver dig aktuelle webcam-billeder fra det område, du er interesseret i – hvad enten det er Westendorf, Sölden eller Obergurgl. Vælg dine favoritter, og få hurtigt overblik over, hvordan vejret er, hvor meget sne der ligger, og hvordan sneen er at køre på. Udover dette får man også GPS-tracking, vejrprognoser og oplysninger om lifternes åbnings- og lukketider. Appen giver desuden oplysninger om eventuelle lavinefarer.

 

7. Ski Guide

undefined

Pris: 17 kroner

Platform: Windows Phone
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner. En flot og brugervenlig app – ærgerlig at den ikke er kompatibel med iOS.

Med den brugervenlige og flotte Ski Guide-app til Windows Phone får du en oversigt over snefald, temperaturer og vindforhold på pister i over 1.000 skisportssteder i verden, ligesom den byder på kort i høj opløsning. Al indholdet bliver gemt i appen, så den også kan bruges offline. Et ’must-have’ for skientusiaster med en Windows-mobil.

 

8. Ski Dice

undefined

Pris: Gratis

Platform: iOS og Android
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner. Man kan opleve bøvl med at skulle ryste telefonen, men det er en fed og sjov app.

I den mere spøgfulde ende findes Ski Dice, der primært er sjov for vovehalse og rutinerede skiløbere, der keder sig med traditionelt skiløb. En af verdens bedste freestylere har været med til at udvikle appen, som ganske simpelt fungerer ved, at du ryster din telefon og lader terningerne vise et tilfældigt trick eller hop, som du skal udføre. Er tricket for svært, kan du ændre indstillingerne, så appen tilpasses dit niveau.

 

9. iSKI Austria - Ski & Snow

undefined

Pris: Gratis
Platform: iOS og Android
Vurdering: 3 ud af 5 stjerner. Overall en fin app, men desværre er den ustabil og lukker ofte ned i utide.

Alt information om alle østrigske skiområder samlet i én app: iSki Austria. Appen indeholder digitale skikort, vejrudsigter, sneprognoser, livecams, GPS-tracker, information om skiudlejninger og meget meget mere.  

 

10. Tryg på rejse

undefined

Pris: Gratis
Platform: IOS 
Vurdering: 3 ud af 5 stjerner. En vigtig og essentiel app til alle rejsende. Appen kan dog være langsom og have problemer med at uploade dine dokumenter.

’Tryg på rejse’ hjælper dig med alt fra mistet bagage og kreditkort til sygdom og biluheld – og du behøver ikke være kunde hos Tryg.
App'en besvarer alle de spørgsmål, du måtte have og giver gode råd til nødsituationerne på din ferie. Er bagagen blevet væk i lufthavnen, er du blevet udsat for tyveri eller har du mistet alle dine dokumenter, så hjælper Tryg dig godt på vej. Derudover får du bl.a. vejhjælp, nødhjælpsnumre og mulighed for at scanne vigtige dokumenter ind på app'en.

Det er ikke et krav, at du er Tryg-kunde for at bruge app'en, selvom det dog har sine fordele i forhold til at bruge app'en 100%.

 

11. PeakFinder Earth

undefined

Pris: 29
Platform: iOS og Android
Vurdering: 5 ud af 5 stjerner. Bjergene kalder: en fantastisk app for dig, der er interesseret i den geografiske verden omkring dig.

PeakFinder genkender bjergtoppene omkring dig og viser dem på et 360 graders panorama-kort. Appen har en rækkevidde på 250 kilometer, og zoomer du ind, fodrer den dig med detaljerede oplysninger som navn, højde og afstand. PeakFinder inkluderer mere end 30.000 bjergtoppe i Østrig, Schweiz, Frankrig, Tyskland, Italien, Lichtenstein og Slovenien, og virker, selvom du er offline.

 

12. 360 Panorama

undefined

Pris: Gratis

Platform:iOS og Android
Vurdering: 3 ud af 5 stjerner. Det kræver desværre en del præcision at få billedet til at se godt ud. Hvis du ikke holder mobilen helt tæt til kroppen, når du scanner, har appen sværere ved at sætte de enkelte billeder sammen til én atmosfære.   

360 Panorama giver dig hele skiferien og atmosfæren med hjem i stuen. Du scanner dine omgivelser med smartphonens kamera, og appen sætter derefter de enkelte billeder sammen. Ved at bevæge mobilen op og ned og rundt kan du nu se dine omgivelser, og får følelsen af at være på ferien igen.